Menu
lunch

Lunchbowl met linzen en halloumi

Lunchbowl met linzen en halloumi

Wat vind jij van linzen? Ik eet ze graag en maak regelmatig een linzensalade als lunch. Erg lekker met geitenkaas en citroen bijvoorbeeld, of in dit geval een linzensalade met halloumi, avocado en tomaat. Linzen smaken van zichzelf wat flauw, dus het is belangrijk dat je ze goed op smaak brengt. In deze lunchbowl doe je dat door een frisse dressing te maken van appelazijn en citroen. De gegrilde halloumi is lekker zout en smaakt er erg goed bij. De romige avocado en frisse tomaat maken deze lunchbowl helemaal af!

Linzensalade als lunch

Linzen zijn peulvruchten die bomvol vezels en proteïne zitten. Daarnaast zijn ze rijk aan verschillende vitamines en mineralen, zoals foliumzuur en ijzer. Ze vullen dan ook goed en kunnen prima als vleesvervanger dienen. Ze zijn ook nog eens erg goedkoop, dus zet ze gerust regelmatig en toe op het menu. Met deze lunchbowl met linzen en halloumi bijvoorbeeld.

Lunchbowl met linzen en halloumi

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

8

minutes
Calorieën

725

kcal

Een voedzame lunchsalade met linzen en halloumi en een frisse dressing met citroen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 klein blikje linzen

  • 0,5 0,5 avocado

  • 50 gr 50 kerstomaatjes

  • 100 10 100 halloumi

  • 1 tl 1 olijfolie

  • 1 tl 1 appelazijn

  • 2 takjes 2 munt

Bereiding

  • Giet de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekken. Breng ze vervolgens op smaak met een dressing van de olijfolie, appelazijn, de rasp van een halve citroen, een kneepje citroensap, peper en zout.
  • Verhit een grillpan en snijd de halloumi in plakken. Grill de plakken halloumi tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben.
  • Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de avocado in plakken. Snijd de blaadjes munt fijn.
  • Garneer de lunchbowl met linzen met de plakken halloumi, de tomaatjes en de plakken avocado.
  • Bestrooi met de fijngesneden blaadjes munt en breng indien nodig nog wat verder op smaak met peper en zout.

Opmerkingen

  • Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.
Recept linzen met halloumi

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter