Menu
salades

Lunchsalade met beenham

Lunchsalade met beenham

Deze salade zit bomvol groene groenten en is extra lekker door de beenham. De kwaliteit van deze lunchsalade valt of staat met de beenham, dus zorg ervoor dat je goede beenham haalt (bij de slager).

Salade met beenham

Deze lunch salade met beenham is super goed gevuld. Er zitten veel verse groenten in (sugar snaps en peultjes), uiteraard een paar plakken heerlijke beenham, en ook nog feta en noten. Hier hou je het dus wel een paar uurtjes op vol!

Lunchsalade met veel groenten

250 gram groenten per dag, dat is tegenwoordig de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Best veel hoor! Als je dit allemaal bij het avondeten ‘moet’ eten, is dat een flinke hap.

Met deze lekkere lunch salade met beenham, sugar snaps en peultjes, heb je alvast meer dan de helft van je dagelijkse portie groenten binnen. Kijk, dat schiet lekker op! Ik schreef trouwens al eerder een artikel met tips om meer groenten te eten. Vind je misschien ook interessant!

Vers of diepvries

Je kunt gebruik maken van sugar snaps en peultjes uit de diepvries, maar als ze volop vers in de supermarkt liggen, is het zonde om ze niet te gebruiken!

Lunchsalade met beenham

5 from 1 stem
Gang: LunchKeuken: SaladesNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

430

kcal

Lekkere salade met beenham, feta en walnoten. Heerlijk als lunch, maar met een stuk brood erbij ook lekker als avondeten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de beenham-salade
  • 50 gr 50 walnoten, grof gehakt

  • 150 gr 150 peultjes

  • 150 gr 150 sugar snaps

  • 75 gr 75 veldsla

  • 2 takjes 2 basilicum, de blaadjes gehakt

  • 50 gr 50 feta

  • Voor de dressing
  • 1 el 1 citroensap

  • 2 tl 2 witte wijnazijn

  • 2 el 2 olijfolie

  • 1 el 1 honing

  • 2 tl 2 mosterd

  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Kook de peultjes en de sugar snaps 7 minuten met wat zout. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Verdeel de sla over vier borden en verdeel de feta erover. Schep de dressing door de groenten en de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi met basilicum en breng de beenhamsalade op smaak met wat peper en zout. Verdeel de plakken beenham over de borden en bestrooi met de walnoten.

Opmerkingen

  • Voor dit recept gebruik je alleen het sap van de citroen. Rasp de citroen eerst, de rasp is superlekker in bijvoorbeeld beslag voor cake of pancakes.
Recept salade met beenham

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter