Deze salade zit bomvol groene groenten en is extra lekker door de beenham. De kwaliteit van deze lunchsalade valt of staat met de beenham, dus zorg ervoor dat je goede beenham haalt (bij de slager).
Salade met beenham
Deze lunch salade met beenham is super goed gevuld. Er zitten veel verse groenten in (sugar snaps en peultjes), uiteraard een paar plakken heerlijke beenham, en ook nog feta en noten. Hier hou je het dus wel een paar uurtjes op vol!
Sowieso is beenham een heerlijke basis voor een lunch of licht diner. Ook deze wraps met beenham zijn erg lekker!
Lunchsalade met veel groenten
250 gram groenten per dag, dat is tegenwoordig de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Best veel hoor! Als je dit allemaal bij het avondeten ‘moet’ eten, is dat een flinke hap.
Met deze lekkere lunch salade met beenham, sugar snaps en peultjes, heb je alvast meer dan de helft van je dagelijkse portie groenten binnen. Kijk, dat schiet lekker op! Ik schreef trouwens al eerder een artikel met tips om meer groenten te eten. Vind je misschien ook interessant!
Vers of diepvries
Je kunt gebruik maken van sugar snaps en peultjes uit de diepvries, maar als ze volop vers in de supermarkt liggen, is het zonde om ze niet te gebruiken!

Lunchsalade met beenham
Ingrediƫnten
Voor de beenham-salade
- 50 gr walnoten, grof gehakt
- 150 gr peultjes
- 150 gr sugar snaps
- 75 gr veldsla
- 2 takjes basilicum, de blaadjes gehakt
- 50 gr feta
Voor de dressing
- 1 el citroensap
- 2 tl witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- 2 tl mosterd
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Kook de peultjes en de sugar snaps 7 minuten met wat zout. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Meng de ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar.
- Verdeel de sla over vier borden en verdeel de feta erover. Schep de dressing door de groenten en de salade en meng alles goed door elkaar.
- Bestrooi met basilicum en breng de beenhamsalade op smaak met wat peper en zout. Verdeel de plakken beenham over de borden en bestrooi met de walnoten.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties