salades

Lunchsalade met beenham

Lunchsalade met beenham

Deze salade zit bomvol groene groenten en is extra lekker door de beenham. De kwaliteit van deze lunchsalade valt of staat met de beenham, dus zorg ervoor dat je goede beenham haalt (bij de slager). Je kunt gebruik maken van sugar snaps en peultjes uit de diepvries, maar als ze volop vers in de supermarkt liggen, is het zonde om ze niet te gebruiken!

Lunchsalade met beenham

0 from 0 votes
Course: saladesCuisine: SaladesDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

430

kcal

Lekkere salade met beenham, feta en walnoten. Heerlijk als lunch, maar met een stuk brood erbij ook lekker als avondeten.

Ingrediënten

  • Voor de beeham-salade
  • 50 gr walnoten, grof gehakt

  • 150 gr peultjes

  • 150 gr sugar snaps

  • 75 gr veldsla

  • 2 takjes basilicum, de blaadjes gehakt

  • 50 gr feta

  • Voor de dressing
  • 1 el citroensap

  • 2 tl witte wijnazijn

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl (honing)mosterd

  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Kook de peultjes en de sugar snaps 7 minuten met wat zout. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Verdeel de sla over vier borden en verdeel de feta erover. Schep de dressing door de groenten en de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi met basilicum en breng de beenhamsalade op smaak met wat peper en zout. Verdeel de plakken beenham over de borden en bestrooi met de walnoten.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten