In de zomer kun je er waarschijnlijk niet genoeg van krijgen: maaltijdsalades. Een echte klassieker onder de salades is de niçoise salade. Deze smaakvolle salade met vis en ei komt uit de stad Nice. Er zijn ontzettend veel varianten op de salade niçoise gemaakt, maar welke nu precies het origineel is? Daar durf ik mijn handen niet aan te branden. Dit is in ieder geval mijn eigen versie van deze beroemde salade. Lekker met sperziebonen, tonijn, olijven en tomaat.
Maaltijdsalade niçoise
Op een warme dag is deze niçoise salade perfect als avondeten, lekker vol smaken, een flinke portie groenten en niet al te vullend. Wil je de maaltijdsalade wat meer body geven? Dan kun je bijvoorbeeld een klein blikje uitgelekte linzen toevoegen, dan vult de salade net wat meer. In plaats daarvan kun je er ook wat lekker (stok) brood bijgeven.
Tip: voor de olijven kies ik voor de olijven met citroen, die zijn in de supermarkt te koop van het merk Merza, deze passen heel goed bij de salade en geven door de citroen wat extra frisheid. Als je gewone olijven gebruikt kun je ook een kneepje citroensap toevoegen aan de dressing voor een gelijk effect.


Nog geen reacties