hersenspinsels

Maandoverzicht december 2017

Carpaccio van rode biet

Ik vind het nog steeds erg leuk om jullie via dit maandoverzicht een kijkje te geven achter de schermen, en wat ik nou eigenlijk nog meer doe zo naast het bloggen! Vandaag dus weer een overzichtje van afgelopen – drukke – decembermaand.

Sinterklaas!

Natuurlijk staan de feestdagen centraal in december, en het eerste weekend van de maand startte dan ook goed met een Sinterklaasviering met de familie. We gingen naar mijn ouders toe om daar samen met oom, tante, nichtjes, neefje en aanhang Sinterklaas te vieren. We zijn helaas te oud voor cadeautjes maar een potje Party & Co is net zo leuk ;-) Natuurlijk werd er ook lekker gegeten! We hadden een buffetje met drie soorten soep (je moeder is een soep-koningin of niet), mijn nichtje maakte een lekkere Mexicaanse ovenschotel, er was hartige taart, mijn broertje maakte zijn beroemde tonijnsalade… Natuurlijk maakte ik ook iets, namelijk deze heerlijke bietencarpaccio die je ook bovenaan het artikel ziet, en mini-frikandellenbroodjes.

Dining with the stars

Merlet - Schoorl

Uit eten gaan is altijd leuk, maar uit eten gaan in een sterrenrestaurant is toch wel echt even iets anders… Mijn vader en ik hebben een leuke jaarlijkse traditie ontwikkeld waarbij we 1x per jaar samen uit eten gaan. Mijn moeder neemt dan mijn broertje en manlief uit eten. Leuk toch? We hebben al verschillende fijne restaurants bezocht maar deze keer pakten we het serieus aan en gingen naar Merlet* in Schoorl. Chef Jonathan Zandbergen zwaait daar de scepter en manmanman, wat doet hij dat goed! De carpaccio van wagyu-rund die je op de foto ziet was mijn favoriet, wat heerlijk! Check hier al mijn foto’s van het etentje.

Op reis & Kerst

Cranberrycompote met kaneel ent tijm

Privé eens een keer geen reisjes afgelopen maand, maar voor mijn werk ben ik wel aan het reizen geweest. Zo ging ik voor een nachtje naar het altijd leuke Newcastle (al had ik deze keer helaas geen tijd om de stad in de gaan) en ik ging ook nog voor een nachtje naar Kopenhagen. Doordeweeks heb ik niet zo heel veel tijd gehad om lekkere dingen te koken voor mijn blog (en eerlijk: dat doe ik in deze periode van het jaar ook liever niet, want foto’s bij daglicht zijn toch echt het mooiste). In de weekenden heb ik wél geprobeerd om nieuwe recepten uit te testen en dat is goed gelukt. Zo goed zelfs dat ik dit jaar nog wat extra Kerst-recepten in mijn planning heb kunnen zetten (zoals deze stoofperen, cranberrycompote en geglaceerde wortels) én de hele planning voor januari staat ook al klaar. Eigenlijk verbaas ik mezelf, want normaal werk ik helemaal niet zo goed vooruit, haha! Om jullie een kleine sneak peak te geven van wat er allemaal aan komt de komende maand: een paar gezonde recepten in verband met de goede voornemens, maar ook heerlijk zoet in de vorm van honeycomb en kastanjetaart.

Foodpost

Deze maand kwam er ook weer leuke foodpost binnen met als hoogtepunt de Foodybox! Deze bomvolle box ontvang ik vier keer per jaar en ook deze keer zat er weer een hoop lekkers in. Een fles Amarula bijvoorbeeld (zo lekker), een mooie ‘Cheese baker’ van Boska, lekker om kaasfondue in te maken. Ook heel blij was ik met een prachtige grijze mok van Le Creuset, wat is dat toch een mooi merk. Ook in de box: Heks’nkaas en Heks’nboter, bladerdeeg van Tante Fanny, koffiecupjes van Altezza en een kruidenmix van Verstegen. Eens kijken of ik nog een lekker recept kan verzinnen met deze mooie producten :-)

Rest mij niets anders dan jullie een heel fijn en vooral heel lekker 2018 te wensen!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten