hersenspinsels

Maandoverzicht november 2017

Gezonde kapsalon - there's no such thing

Alweer mijn derde maandoverzicht! Ik vind ze superleuk om te schrijven, hopelijk lezen jullie ze ook graag! 

Nieuw: gastblogger Wes

Leuk nieuwtje: deze maand was er voor het eerst een artikel op mijn blog te lezen, dat niet door mijzelf is geschreven. Al tijden riep mijn collega Wes dat hij het fenomeen gezonde kapsalon niet begreep. Ik was het helemaal met hem eens en hij wilde er wel een gastblog over schrijven. Zo gezegd, zo gedaan en dat maakte de tongen wel los :-) Het plan is dat hij vaker een onderwerp gaat aansnijden waar we ons allebei niet zo erg in kunnen vinden, leuk!

Kerst in november

De feestdagen komen alweer razendsnel dichterbij en omdat ik voor mijn blog altijd een beetje vooruit probeer te werken, ben ik op zaterdag de keuken ingedoken om alvast wat lekkere dingen te maken voor de decembermaand. Voor Sinterklaas maakte ik een lekkere ontbijttrifle met speculaas-granola en mandarijn. Om mijn kerst-recepten aan te vullen ging ik ook nog aan de slag met een Kerststol, het recept verschijnt komende maand op mijn blog.

Zelf saus maken

Nachos met gehakt en zure room

De dag erna was het een regenachtige zondag dus ik dook lekker de keuken in. Eerst met een pakket van Westland Peppers om zelf chilisaus te maken. Ik wist al dat zelf chilisaus maken erg makkelijk is, onlangs publiceerde ik namelijk al een recept voor zelfgemaakte chilisaus, maar zulke pakketjes kan ik alleen maar aanmoedigen! Hoe leuk is het om zelf met een paar verse ingrediënten zelf een saus te maken! Ik vind deze saus bij heel veel dingen lekker, maar het allerlekkerste bij nacho’s. Daarom vond ik het een prima excuus om één van de best bekeken recepten op mijn blog – nacho’s met gehakt uit de oven – weer eens op tafel te zetten deze week.

Een nieuw kookboek

Ook kocht ik deze week een nieuw kookboek (want mijn verzameling is nooit groot genoeg…) en wel van één van mijn favoriete foodbloggers: de man die koken kan. Hij bracht al een tijdje geleden zijn eerste kookboek uit en nu kocht ik hem dan eindelijk. Ik heb inmiddels twee recepten uit het boek gemaakt (een salade met zoete aardappel en babi pangang) en ik kan je vertellen: dat smaakt naar meer! Ook kopen? Dat kan hier.

Uitwaaien op Vlieland

Het derde weekend van november bracht ik door op Vlieland! Ik ben gek op de Waddeneilanden – Terschelling is tot nu toe favoriet – en nu was ik voor het eerst op Vlieland. Een super bestemming voor een nachtje weg. Lekker een beetje fietsen, wandelen én lekker eten natuurlijk. Mijn favoriete adresje daar was Leut. Een gezellig tentje met heerlijke koffie, taartjes en een leuke ontbijt/lunchkaart. Ik dronk er een heerlijke cappuccino met kaneelsuiker en at er een wrap met pulled beef die echt waanzinnig lekker was.

Hiep hiep hoera!

Maandag was manlief jarig en natuurlijk zorgde ik voor wat homemade lekkers. Ik bakte deze waanzinnig lekkere chocoladetaart met Guinness en maakte ook nog cheesecake-brownies met kersenjam, jum!

Deze week kwam er ook nog een bijzonder pakketje binnen van Arizona Icetea. Nou moet ik zeggen dat ik zelf ijsthee niet lekker vind, dus ik besloot Wes in te schakelen om de ijsthee te proeven. Natuurlijk proefde ik zelf ook, want wie weet vind ik de ijsthee van dit merk wél lekker! Van de drie smaken vonden we er twee niet zo lekker, maar de derde (Green Tea Citrus) wél, zelfs ik als anti-icetea-drinker vond deze echt lekker. Goed, Wes was iets minder enthousiast en vond dit ‘de minst vieze’ van de drie, haha!

Dagje Haarlem & aan de bak

Jamon Jamon in Haarlem

Het laatste weekend van november was heerlijk! Op zaterdag ging ik met vriendinnen naar Haarlem om een escape room te doen (zo leuk!). Natuurlijk gingen we er ook lekker eten. Lunchen deden we bij Jamon Jamon (wat een aanrader is dat), waar ik een broodje nam met manchego, pesto en tomaat. Simpel, maar goddelijk lekker! Echt, als je in Haarlem bent moet je hier gewoon heen.

Zondag was ik alleen thuis en het regende, dus ik dook lekker de keuken in om nog twee recepten voor de feestdagen te maken. Het werden glühwein en gingerbread mannetjes, waarbij ik het eerste recept wel nodig had om het tweede recept te maken, wat een klus was dat om die poppetjes te maken en te versieren zeg, haha! Deze recepten kun je ook komende maand online verwachten.

Winterrooster

Jullie hebben ongetwijfeld gemerkt dat de dagen korter en korter worden. Sowieso al niet zo fijn, maar voor het maken van food-foto’s is het een ramp! Lekkere ontbijtjes fotograferen is geen optie en doordeweeks een avondmaaltijd op de foto zetten helaas ook niet. Omdat ik een fulltime baan heb, ben ik in deze periode dan ook afhankelijk van de weekenden om recepten te maken voor mijn blog en het is best lastig om in een weekend drie nieuwe recepten te maken in de uurtjes waarin het licht is. Daarom heb ik besloten de komende maanden een ‘winterrooster’ aan te houden. Normaal gesproken publiceer ik drie artikelen per week, maar de komende maanden houd ik het bij twee nieuwe posts per week.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten