hersenspinsels

Maandoverzicht – oktober 2017

Gelarto Rosa in Boedapest

Vorige maand bedacht ik ineens midden in de nacht dat het misschien wel leuk zou zijn om elke maand een soort dagboekje met jullie te delen en ik publiceerde toen daarom mijn eerste maandoverzicht. Bij deze deel twee, ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen. Laat je me dit weten in de comments (ook als je het niet zo interessant vindt?)

Culi Sandra op reis!

In het laatste weekend van september / de eerste dagen van oktober was ik met mijn ouders, broertje en manlief een weekendje weg. Een jaarlijke traditie die ons al naar een paar leuke steden heeft gebracht. Deze keer reisden we af naar Boedapest. Een super leuke stad waar je heerlijk kunt eten en drinken, dus ik somde al eerder mijn leukste restaurants in Boedapest voor jullie op. Ik at er onder meer de prachtige rozen-ijsjes die je op de foto bovenaan dit artikel ziet.

Pulled pork & lavendelkoekjes

Het weekend erna waren we weer met het hele gezin bij elkaar, want mijn broertje was jarig. Hij is absoluut geen zoetekauw dus hij schotelde ons geen taart voor, maar hamburgers en homemade pulled pork! En tja, dat hij een recept koos van het blog van mijn collega én blogcollega Eefkooktzo in plaats van op het blog van zijn eigen zus te kijken, neem ik hem maar niet kwalijk ;-) Eef, het was heerlijk!! (de foto hierboven is ook van Eef)

Ik ging dit weekend ook nog zelf aan de bak. Toen de regen met bakken uit de lucht kwam zette ik mijn oven aan het werk om lavendelkoekjes te maken. Een experimentje dat goed uitpakte, dus het recept verschijnt komende maand op mijn blog!

Restaurant de Kaap in Urk

De dag daarna was het gelukkig wél mooi weer dus gingen we lekker op stap om te geocachen, nog een andere hobby van me. Wel met een uitgebreide lunchstop :-) We wilden een visje halen want we waren in de buurt van Urk, maar hadden er niet helemaal bij stilgestaan dat op zondag daar werkelijk álles dicht is! Gelukkig was er één uitzondering: restaurant de Kaap. Hier at ik een heerlijk broodje paling, zo lekker!

Aziatisch shoppen & 25 graden en herfstgerechten

Aan het begin van de week ging ik met Eef naar Amazing Oriental, een grote Aziatische supermarkt met meerdere vestigingen door het hele land. Aangezien de vestiging in Beverwijk niet ver van onze thuis-werk-route ligt, moesten we daar gewoon een keertje heen. Eef was er al vaker geweest maar voor mij was het de eerste keer (al heb ik de vestiging in Den Haag al een keertje bezocht). Echt heerlijk om in zo’n bijzondere supermarkt te shoppen, ik heb veel inspiratie opgedaan voor toekomstige gerechten en natuurlijk kon ik het ook niet weerstaan om wat lekkere dingen mee naar huis te nemen. Zo kocht ik onder meer een zakje tapioca-parels waarmee ik ga proberen zelf bubble tea te maken!

In het weekend kregen we zowaar nog een korte Indian Summer naar Nederland. Zo lekker om nog even in t-shirt naar buiten te kunnen in oktober, echt een cadeautje! Zoals je misschien wel kunt begrijpen probeer ik voor mijn blog altijd ietsje vooruit te werken. Dat betekent dat ik nu alvast aan het koken & bakken ben voor de herfstige novembermaand. Dit weekend kwamen er dan ook ondanks de zomerse temperaturen, twee herfstige gerechten op tafel waarvan je de recepten de komende maand online kunt verwachten: een heerlijke plaattaart met paddenstoelen, rauwe ham & vijgen en een herfstig ontbijtje: griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appeltjes. Lekker joh! Ook ging ik dit weekend zelfs al aan de slag met het eerste Kerst-gerecht voor mijn blog! Gevulde kwarteleitjes, hmmmmm! Maar op dat recept moeten jullie nog wat langer wachten ;-)

Viva España!

En ja hoor, toen was het (alwéér) tijd voor vakantie. De laatste twee weekenden van deze maand breng ik door in het heerlijke Spanje. Na een heerlijke vakantie van een paar jaar geleden wilden we graag nog eens terug om een ander gedeelte van het land te ontdekken: Andalusië. Terwijl ik dit typ, ben ik de laatste spullen in mijn koffer aan het pakken en terwijl je dit leest heb je hopelijk de afgelopen twee weken al veel Spaans lekkers voorbij zien komen op mijn Instagram-account uit o.a. Cordoba, Granada en Sevilla. Hopelijk kom ik met genoeg inspiratie thuis voor nieuwe city-guides!

Foodpost

Toen ik thuiskwam stond de Foodybox op mij te wachten, deze box ontvang ik een paar keer per jaar en iedere keer is het weer net een kerstpakket! Deze keer zat er een heerlijk Spaans wijntje in van Gran Reserva (om nog even in Spaanse sferen te blijven), amandel/havermoutmelk van Dream, een mix om zelf couscous & bonen burgers te maken van Lassie, twee kruidenmixen voor het maken van Thaise soep van het sympathieke merk FairTrade Original, boerderijchips met zeezout, koffiebonen van Celeste d’Or, harissa van Al’fez (heel benieuwd naar want ik heb dus nog nooit harissa gegeten), caramel-stroopwafelpasta voor op brood van de Blije Boterham (say whut!!), een pakketje om zelf chilisaus te maken (leuk) van Westland Peper en kaas van Jerseykoeien – van Jersey Heroes – die er echt heel lekker uitziet. Eens bedenken wat we hier voor lekkere gerechten mee kunnen maken!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Wat een leuk overzicht weer en super tof dat de pulled pork zo in de smaak is gevallen :D Alleen die foto, o o hahaha Die had ik wel even mogen veranderen ;)

  1 november 2017 at 11:54
 • Reply Atie Groot

  Leuk om te lezen Sandra.
  Ik ben heel benieuwd, wat voor lekkere dingen je gaat maken met de ingredienten uit de Foodybox.

  1 november 2017 at 08:36
 • Reactie achterlaten