hersenspinsels

Maandoverzicht – september 2017

Citroenrisotto met gerookte zalm

Laatst lag ik ‘s nachts wakker en ik kon gewoon écht niet in slaap komen. Irritant is dat. Voordeel is wel dat ik juist dan nieuwe dingen bedenk, ook voor mijn blog. En zo bedacht ik midden in de nacht dat het misschien wel leuk zou zijn om elke maand een soort dagboekje met jullie te delen. Misschien vinden jullie het interessant om te lezen, misschien ook niet. Laat het me weten in de comments!

Een weekendje alleen

In het eerste weekend van september ging manlief een lang weekend naar Praag. Ik was 5 dagen alleen thuis en hoewel dat natuurlijk niet zo gezellig is, was het wel een goede gelegenheid om véél aan mijn blog te werken! Ik heb dan ook een lading recepten uitgewerkt waarvan je er inmiddels al een paar online vindt. Ik verwende mezelf onder andere met deze goddelijke citroenrisotto met gerookte zalm, ontbeet met gezonde havermout-pannenkoeken, lunchte met een omelet met feta en ging voor een MeatFree Monday avondmaal met deze wraps met brie en chilisaus.

4 jaar getrouwd

Op 6 september was ik alweer 4 jaar getrouwd met manlief. Wat vliegt de tijd! Natuurlijk vieren we dat elk jaar met een etentje. Dit jaar wilden we een nieuw restaurant in Midden-Beemster proberen, maar bij aankomst bleek dat afgehuurd. Gelukkig was het naastgelegen ‘t Beemster Spijshuis wel open en hebben we daar lekker gegeten. Ik had een proeverijtje van voorgerechten (carpaccio, een soepje, gefrituurde garnalen en een zalmcanapé), ossenhaaspuntjes als hoofdgerecht en als toetje deelden we vanille-ijs met stroopwafelkruimels en karamel. Lekker!!

Wildplukken

Wildplukken in Amsterdam

Drie dagen daarna ging ik wildplukken net buiten Amsterdam-Geuzenveld. Voor mijn verjaardag in maart gaf mijn moeder me een wildplukwandeling cadeau, maar het kwam er steeds maar niet van. Dit weekend was het dan eindelijk zover en jongens, wat een aanrader! Het is echt leuk om op zo’n andere manier naar de natuur te kijken. Ik schreef dan ook snel een artikel over wildplukken en inmiddels heb ik al meerdere ‘wildpluk-recepten’ gemaakt. Volgende week kun je op mijn blog een recept vinden voor vanille-meringues met eetbare bloemen, en ik maakte een heerlijke rozensiroop van rozenbottel-rozen. Ook dat recept komt deze maand online.

Aziatische hapjes & wandelen

Happyhappyjoyjoy - Aziatisch restaurant in Amsterdam

De week erna ging ik weer op een doordeweekse dag uit eten. We namen afscheid van onze topper van een oud-stagiaire / collega Tim! Niet leuk natuurlijk maar gelukkig hebben we wel erg lekker gegeten. We gingen Aziatische hapjes eten bij Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Een restaurant wat mijn nieuwsgierigheid al een tijd geleden heeft gewekt, maar ik was er nog niet geweest. Zeker een aanrader! We lieten het kiezen van de hapjes over aan Eefkooktzo (want naast blog-collega is zij ook ‘in het echie’ mijn collega) en dat deed ze erg goed! Ik vond eigenlijk alles lekker maar vooral het toetje: de mango bao. Een zoete, gefrituurde mango-bao met ijs en gekarameliseerde noten. Het is dat ik echt bomvol zat, anders had ik nog een portie besteld! Later die week zag ik mijn lieve collega’s overigens nog een keertje buiten werktijd, toen we met een groepje 20 kilometer ging wandelen voor Pink Ribbon. Zijn die Aziatische hapjes er meteen weer afgetraind ;-)

Nog een weekendje alleen

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

Die week erop was manlief weer een weekend weg (dit is overigens niet normaal hoor ;-)) en omdat ik nog even wil profiteren van het feit dat de dagen nu nog een beetje lang zijn (zeg maar dag met je handjes tegen mooie food-foto’s in de winter!) heb ik ook dit weekend weer keihard gewerkt om de komende maand nog wat lekker zonnige foto’s te kunnen delen. Een voorproefje van wat er aan zit te komen: de al eerder genoemde rozensiroop, maar ook een frambozencurd, een frambozen-smoothiebowl en meringue met – je raadt het al – frambozen. Veel roze gerechten de komende tijd dus! Qua eten zat het dit weekend trouwens verder goed: op vrijdag mocht ik hutspot komen eten bij mijn schoonouders, op zaterdag maakte ik een gezonde komkommersalade met kokoskip, en zondag was le husband alweer thuis.

Een weekendje weg

Het laatste weekend van september was ik niet alleen, maar juist omringd met goed gezelschap! Sinds mijn ouders ons een paar jaar geleden meenamen op een weekendje weg ter ere van hun 25-jarig huwelijk, is dit een traditie geworden. Ieder jaar gaan we met zijn vijven een weekend weg. Ontzettend leuk, al wordt het vinden van een bestemming waar we allemaal nog nooit zijn geweest, steeds lastiger :-) Gelukkig vinden we uiteindelijk steeds weer een leuke bestemming. Zo zijn we al in Praag geweest en in culinair Gent. Vorig jaar waren we in Tallinn waar ik een artikel schreef over de leukste restaurants van Tallinn. De bestemming dit jaar? Boedapest! Op het moment dat ik dit tik moet ik mijn koffers nog pakken, maar in de volgende maandupdate (als jullie er nog één willen lezen natuurlijk!) schrijf ik er meer over.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

 • Reply Eef

  Super leuk artikel en ik zeg: keep them coming :) Happyhappyjoyjoy mag wat mij betreft overigens zeker ook in de herhaling, een feestje ;)

  10 oktober 2017 at 10:19
 • Reply Lianne

  Leuk zo’n artikel en je schrijft gezellig! Wat heb je trouwens veel aan je blog gewerkt, echt enorm veel recepten komen eraan. Leuk! Ik ben benieuwd naar de frambozen merengue.

  2 oktober 2017 at 10:48
  • Reply Sandra

   Dankjewel Lianne!!

   2 oktober 2017 at 17:31
 • Reply Atie Groot

  Leuk om te lezen wat je allemaal doet en eet in de maand! Ook knap om steeds weer iets nieuws te bedenken voor je blog.

  2 oktober 2017 at 09:16
  • Reply Sandra

   Dankjewel mam :-)

   2 oktober 2017 at 17:31

  Reactie achterlaten