Menu
lunch

Maiskoekjes met bacon en guacamole

Maiskoekjes met bacon en guacemole

Deze maiskoekjes zijn waanzinnig lekker! Oorspronkelijk komt het recept uit delicious maar ik heb het wat aangepast. Je moet deze maiskoekjes absoluut serveren met een lekkere, zelfgemaakte guacamole. Liever vega? Laat de bacon dan gewoon weg maar serveer er zeker in dat geval de guacemole erbij.

Een oud recept

Ik publiceerde dit recept trouwens al eerder in 2014. Soms vind ik het leuk om die oude recepten terug te zien, maar soms zijn ze zo verschrikkelijk dat ik ze even opnieuw moet maken. Want mijn fotokwaliteiten zijn nog steeds niet spectaculair, maar ik ben er wel op vooruitgegaan. Kijk maar even naar de oude foto van dit recept. Te smerig toch? Haha! Dat is mijn stelregel nu: als de foto echt zo vies is dat je het recept niet eens meer wilt maken, maak ik er een nieuwe foto van ;-) Ik vind de nieuwe in ieder geval een stuk smakelijker, hopelijk jij ook en heb je zin gekregen om deze maiskoekjes te gaan maken!

Maiskoekjes met bacon en guacamole

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: TexMexDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

427

kcal
Rusten

15

minuten

Een lekkere lunch: hartige pannenkoekjes met mais en bacon. Lekker met guacemole erbij.

Ingrediënten

  • 300 gr maiskorrels

  • 2 eieren

  • 110 gr zelfrijzend bakmeel

  • 80 ml karnemelk

  • 1 rode peper

  • 1 sjalotje

  • 1 teen knoflook

  • 12 plakjes bacon of ontbijtspek

  • guacemole voor erbij

Bereiding

  • Bak de plakjes bacon uit en laat wat afkoelen.
  • Snipper de sjalot en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  • Klop de eieren en het zelfrijzend bakmeel glad. Klop beetje bij beetje de karnemelk erdoor.
  • Voeg de mais en de gesnipperde sjalot, knoflook en rode peper toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het beslag minimaal een kwartiertje rusten en maak ondertussen de guacemole.
  • Bak de maispannenkoekjes per drie in een koekenpan. Verhit hiervoor wat olijfolie in de koekenpan en voeg per koekje 2 el van het maismengsel toe. Bak 1-2 minuten en draai de koekjes om, bak ze nog 1-2 minuten verder.
  • Serveer de maiskoekjes met de bacon, een partje citroen om over de maiskoekjes uit te knijpen, en guacemole.

Opmerkingen

  • Je kunt de maiskoekjes een dag of twee bewaren in de koelkast, je kunt ze dus goed vooraf klaarmaken of een extra portie maken voor de volgende dag. Warm ze voor het serveren weer even op in de pan of magnetron.
Recept maiskoekjes met bacon

1 Reactie

  • Lianne
    26 september 2017 at 09:57

    Nou, nu ziet die er wel lekker uit hoor! Het klinkt ook heel smakelijk. Ik ben ook sommige recepten opnieuw aan het maken. Voor mooiere foto’s, heb nu de kruidcake en monchoutaart al gemaakt. Vooral de oude foto van de monchoutaart was niet echt mooi haha. :)

    Reply

Laat een reactie achter