Menu
tips & trucs

Mango – heerlijk zoete tropische vrucht

Smoothie met abrikoos en mango

De mango is een heerlijk zoete, tropisch smakende vrucht die vrijwel iedereen lekker vindt. Je kunt het fruit zó eten, maar je kunt hem ook verwerken in heel veel verschillende recepten. In taarten en toetjes, maar ook in een smoothie, door de yoghurt, als topping over pannenkoekjes…

Hartige recepten met mango

Zelfs in hartige gerechten kun je mango heel goed verwerken. Met name in Aziatische gerechten doet deze vrucht het goed, of maak er een zoete salade van als bijgerecht bij een pittige curry. Ook heel lekker: stukjes mango als topping in een smoothiebowl.

Mangos kun je heel goed combineren met bijvoorbeeld avocado, komkommer, (gerookte) kip en garnalen.

Kopen, Bewaren & Bereiden

Je herkent een rijpe mango aan de veerkrachtigheid, je moet de vrucht een beetje in kunnen drukken. Een rijpe vrucht ruikt daarnaast lekker zoet. De kleur zegt niets over de rijpheid, die kan variëren van groen tot geel en rood.

Bewaar de vrucht na aankoop op de fruitschaal, zeker als ze nog niet helemaal rijp zijn, dan rijpen ze nog na. Is de mango al vrij rijp, dan kun je hem ook bewaren in de koelkast.

De pit en schil van deze steenvrucht zijn niet eetbaar dus schil de vrucht voor je hem eet. Als je blokjes van je mango wilt snijden doe je dat het makkelijkste door de techniek die je in deze YouTube-video ziet.

Mango’s gezond?

Absoluut. Op gezondheidsnet lees je dat dit steenfruit rijk is aan ijzer, calcium en magnesium. Ook bevatten mangos veel vezels. Daarbij is de vrucht ook een vitaminebom: vooral vitamine A, B6, C en foliumzuur: 100 gram vruchtvlees bevat al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. In dit fruit vind je tevens antioxidanten zoals bètacaroteen en zeaxanthine.

Wat te doen met een restje mango?

Restje mango over? Dat is goed nieuws, want daar kun je nog allerlei lekkere recepten mee maken. Een paar tips:

  • Gebruik als topping voor je yoghurt of pannenkoeken
  • Verwerk in een smoothie (lekker in combinatie met banaan)
  • Maak er chiapudding mee
  • Vries de stukjes in om er later nicecream of een smoothie mee te maken

Recepten met mango

Kokos pancakes met mango

Omdat ik er zo gek op ben kun je heel wat zoete recepten met dit heerlijke fruit terugvinden op mijn blog. Dit zijn mijn favoriete recepten met mango:

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter