Menu
lunch

Mango-pompoenpuree (broodbeleg)

Mango pompoenpuree

Toen ik laatst op Instagram vroeg of jullie het leuk zouden vinden als ik af en toe een recept plaats dat ook heel geschikt is voor kinderen, reageerde jullie bijna allemaal met ‘JA!’. Daarom ga ik vanaf nu proberen 1x per maand een recept te plaatsen dat helemaal kinder-proof is. Nu Luuk steeds ouder wordt, maak ik namelijk steeds vaker gerechtjes speciaal voor hem, hoewel hij ook grotendeels gewoon met de pot mee-eet. Ik vind het gewoon veel te leuk! Deze keer maakte ik zelf mango-pompoenpuree voor op brood. Zelf broodbeleg maken doe ik regelmatig, ontzettend leuk! Deze versie vinden kinderen zalig, maar ik moet bekennen dat ik hem zelf ook erg lekker vind. Het is weer eens wat anders dan anders.

Broodbeleg: mangospread met pompoen

Deze zoete, smaakvolle mango-pompoenpuree maak je echt in een mum van tijd. Ik besloot het zelf te maken omdat Luuk dol is op de kant en klare variant die je kunt kopen op de kinderafdeling van de supermarkt. Wel gemakkelijk, maar deze spread bevat maar liefst 10% agavesiroop. Helemaal niet nodig, want de mango-pompoenpuree is al super zoet van zichzelf.

Mango-pompoenpuree

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: BroodbelegNiveau: Eenvoudig
Voor ca

15

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

11

kcal

Zelf broodbeleg maken met maar twee ingrediënten: mango en pompoen. Een heerlijke zoete spread voor op brood, zonder toegevoegde suikers.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 250 gr 250 mango

  • 150 gr 150 pompoen

Bereiding

  • Zorg ervoor dat de pompoen zacht genoeg wordt om te pureren. Zelf rooster ik meestal een hele pompoen in de oven: halveer de pompoen en zet hem 45 minuten in de oven op 180 graden. Dan wordt hij heerlijk zacht en kun je zo het vruchtvlees eruit scheppen. Geen tijd voor? Je kunt ook blokjes pompoen uit de vriezer 15-20 minuten koken.
  • Laat de pompoen afkoelen.
  • Schil de mango en snijd er blokjes van. Doe de blokjes mango en pompoen in een blender en pureer kort tot een gladde spread.
  • Je kunt de mango-pompoenspread een paar dagen in de koelkast bewaren (zie tips)

Opmerkingen

  • Omdat 400 gram broodbeleg best veel is, vries ik meestal de helft van de mango-pompoen puree in. Hier gebruik ik een ijsblokjes-vorm voor. Dan kun je steeds een blokje ontdooien als je zin hebt in een broodje mangospread.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Broodbeleg mango - pompoen

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter