Marokkaanse briouats zijn bladerdeegpakketjes met gehakt. Het gehaktmengsel is goed gevuld, ik deed o.a. aubergine en feta in de vulling. Samen met wat heerlijke smaakmakers zoals ui, knoflook en ras el hanout, krijg je een heerlijk gevuld bladerdeegpakketje.
Eigenlijk geen echte briouats…
Ik zal maar meteen bekennen dat dit eigenlijk geen echte briouats zijn. Die hebben namelijk de vorm van een driehoek of een sigaar. Maar ik had zin om een beetje te freestylen met het bladerdeeg en daar is uiteindelijk deze vorm uitgerold. Ook worden ze normaal met filodeeg gemaakt.
Avondeten of hapje


Zelf aten wij deze Marokkaanse briouats als avondeten. Een flinke groene salade erbij en je hebt een heerlijk avondmaaltje. Je zou er ook voor kunnen kiezen om deze bladerdeegpakketjes met gehakt te serveren als warm hapje op een feestje. Ik zou ze dan wel 2x zo klein maken, anders wordt het een flinke hap!
Ras el hanout
In dit recept gebruik ik ras el hanout om het gehakt op smaak te brengen. Dit kruidenmengsel betekent letterlijk vertaald zoiets als ‘het beste van de winkel’ en is een mix van de beste kwaliteit specerijen die de uitbater op dat moment aanbiedt. Het is ook heerlijk in deze aubergine ovenschotel.
Heb je geen ras el hanout in huis? Je kunt ook je eigen kruidenmix samenstellen door in plaats daarvan een combinatie van verschillende specerijen te gebruiken in dit briouat recept. Het mooie is dat de samenstelling van dit kruidenmengsel eigenlijk altijd anders is, dus geef er lekker een eigen twist aan met specerijen uit jouw keukenkastje.
Komijn vind ik er zelf onmisbaar in, en dat kun je aanvullen met korianderzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kurkuma en paprikapoeder.
Briouats voorbereiden en bewaren


Net als bij vrijwel alle bladerdeeg-recepten is het aan te bevelen om de vulling al eerder op de dag klaar te maken. Dan krijgt de vulling de kans om volledig af te koelen, en is de kans dat het bladerdeeg goed gaar wordt, een stuk groter.
Ik zou de briouats na het bakken eigenlijk niet te lang bewaren. Bladerdeeghapjes worden er over het algemeen niet lekkerder op. Gewoon lekker meteen opeten dus!
Meer Marokkaanse recepten
Fan van de Marokkaanse keuken? Dan vind je deze kip pastilla en deze gehakt ovenschotel met ras el hanout vast ook erg lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties