Pastilla – of bestilla – is een heel bijzonder gerecht. Het is een hartige pastei met een zoete touch. Op het eerste gezicht klinkt de combinatie van kip, poedersuiker en kaneel misschien niet heel aanlokkelijk, maar probeer het eens een keer! Ik maakte deze kip pastilla voor de ‘Foodblogswap’. Een maandelijks evenement waarbij jouw blog wordt gelinkt aan een ander foodblog. Het idee is dat je een recept maakt van dat andere blog. Heel leuk, want zo leer je vaak ook weer nieuwe bloggers kennen. Deze maand mocht ik koken van het blog van Ellouisa, deze leuke blog staat bomvol met heerlijke recepten, waaronder een groot deel Marokkaanse recepten. Superleuk, want heel toevallig had ik voor deze maand een lang weekend Marrakech geboekt! Ik besloot om dit tripje af te wachten en te bekijken wat voor lekkere gerechten ik zou eten, en mijn favoriet zou ongetwijfeld terug te vinden zijn op Ellouisa’s blog. En ja hoor, tijdens het weekend at ik een heerlijke pastilla met kip bij Café Kessabine en gelukkig vond ik een recept voor kip-pastilla op Ellouisa’s blog!
Filodeeg
Pastilla maak je met filodeeg. Normaal gesproken heb ik altijd ruzie met filodeeg uit de vriezer, maar wonder boven wonder brak er deze keer geen één velletje! Ook geen held met filodeeg? Volg dan Ellouisa’s tip op en ga even langs bij een Marokkaanse of Turkse winkel, daar hebben ze meestal vers filodeeg in de koeling liggen. Dit schijnt veel makkelijker te verwerken te zijn. En als je er toch bent, kun je meteen wat andere ingrediënten voor de pastilla meenemen: want blanke amandelen en ras el hanout heb je misschien niet standaard in je keukenkastje liggen. Nou, alles in huis? Laten we dan verdergaan met het recept voor kip-pastilla!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties