Menu
hotspots

Mathallen Oslo – betaalbaar en lekker eten in Oslo

Mathallen Oslo

Als je op vakantie bent in Noorwegen dan merk je het al snel: Noorwegen is niet goedkoop. Sterker: het is ontzettend duur! De hoofdstad Oslo is daarop geen uitzondering. Toen ik laatst een nachtje in Oslo was voor een werktripje, ging ik dan ook op zoek naar een leuk, lekker en betaalbaar adres voor mijn avondmaaltijd. Die vond ik in de Mathallen!

Mathallen in Oslo

De Mathallen zijn de foodhallen van Oslo, ze liggen vrij centraal en ondanks dat het er niet heel groot is, vind je er toch 30 verschillende stalletjes. De stalletjes zijn gevestigd in een mooi, industrieel pand (zoals dat hoort bij foodhallen), naast een klein riviertje. Het leuke aan de Mathallen is dat er niet alleen restaurantjes en bars gevestigd zijn, maar ook winkels. Zo vind je er o.a. een viswinkel, slager en een groenteboer. En een mooie ‘supermarkt’ met bijzondere smaken chips en andere leuke hebbedingen om mee naar huis te nemen.

De lekkerste hapjes van de Mathallen

Uiteraard wilde ik zoveel mogelijk verschillende stalletjes bezoeken voor een goed beeld van de Mathallen. Daarom haalde ik mijn voor- hoofd- en nagerecht steeds bij een andere plek. Ik proefde:

Sashimi bij Obento Box

Sashimi - Mathallen Oslo

Hoewel Oslo heel duur is, vond ik dit sushi-stalletje heel betaalbaar. Je kunt kiezen uit verschillende soorten boxen met sushi. Ik ging voor de zalmsashimi. Superlekker vers, geserveerd met gember en wasabi. Voor 7 plakjes betaalde ik omgerekend ongeveer 4 euro.

Pulled Duck burger 

Ik heb de naam van het tentje niet onthouden, stom… Maar het was volgens mij het enige zaakje dat pulled pork / pulled duck burgers verkoopt en wat mij betreft kun je hem overslaan. De burger was maar zo zo. Niet vies, maar ik zou er niet voor terugkomen. Er zijn ongetwijfeld hapjes te vinden die lekkerder zijn!

Lemon meringue pie bij The Cupcake & Pie Co.

Cupcake Pie & Co - Mathallen Oslo

Dit is heaven voor liefhebbers van zoet. Bij The Cupcake & Pie Co hebben ze heerlijke taartjes en donuts, en goede koffie. Kiezen was moeilijk, want alles zag er heerlijk uit. Uiteindelijk ging ik voor de lemon meringue pie, één van mijn all-time favourites als het gaat om taart. Een prima plek om mijn etentje in de Mathallen af te sluiten! Tip: de taartjes zijn niet goedkoop maar ze zijn ook vrij groot. Als je met zijn tweetjes bent, zou ik hem dan ook lekker delen.

Praktische informatie Mathallen Oslo

Mathallen Oslo

  • De openingstijden van de Mathallen en zeker die van de individuele shops, variëren soms nogal eens. Check vooraf even de website om te kijken of ze open zijn.
  • Het adres van de Mathallen is Vulkan 5. Check hier de locatie in Google Maps.

Laat je me weten wat je van de Mathallen vond in de comments?

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter