tips & trucs

Meloen – veelzijdige vrucht die rijk is aan vitamine A en C

Salade met watermeloen, mozzarella en munt

Na mijn serie artikelen over groenten, kon een serie over fruit natuurlijk niet uitblijven! In veertien artikelen neem ik jullie mee in de wereld van fruit – van aardbeien tot vijgen. Al eerder vertelde ik je over o.a. kersen en mango. Vandaag deel tien: meloen.

Meloen

Deze zoete vruchten smaken in de zomer op hun lekkerst! Er bestaan verschillende soorten van, de meest bekende zijn waarschijnlijk de galiameloen, Cantaloupe, honingmeloen en natuurlijk de frisse watermeloen.

Meloen is natuurlijk heerlijk uit het vuistje, maar laat zich verrassend genoeg ook goed combineren met verschillende hartige smaken. Zo smaakt het heerlijk in combinatie met rauwe ham, maar ook bij feta en munt.

Kopen, Bewaren & Bereiden

De vrucht moet stevig aanvoelen en geen zachte plekjes hebben. Meloenen geuren zoet wanneer ze rijp zijn, met uitzondering van de watermeloen, deze test je door er even op te kloppen. Klinkt dit hol? Dan is hij goed.

Bewaar meloen na aankoop op de fruitschaal als ze nog niet helemaal rijp zijn. Eenmaal rijp bewaar je ze het beste in de koelkast. Je kunt de vrucht het makkelijkste even halveren en dan in parten snijden. Snijd eventuele pitten weg en hap de vrucht af of snijd dit in blokjes. Dit gaat makkelijker dan de vrucht schillen!

Meloen gezond?

Zeker weten. Zo lees je op puurfiguur.nl dat meloenen rijk zijn aan Vitamine A & C en kalium, allemaal stoffen die verschillende gunstige gezondheidsvoordelen bieden. Zet je tanden dus gerust regelmatig in deze smaakvolle vrucht.

Recepten met meloen

Ik heb een paar heerlijke recepten met meloen online staan. Wat dacht je van:

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten