Deze meringue appeltaart is al jaren een succesnummer, bij bijna iedere verjaardag zet ik hem op tafel en echt iedereen vind hem lekker. Ze kijken altijd even vreemd op als je deze appeltaart presenteert omdat niemand gewend is aan een schuimlaagje op een appeltaart, maar als ze eenmaal een hap hebben genomen zijn ze om!
Makkelijk appeltaart recept
Wat ik zo fijn vind aan deze appeltaart met meringue is dat het wat minder moeite is om te maken dan een ouderwetse appeltaart, dat is altijd best een klusje! Zorg ervoor dat je lekker zure appels gebruikt, zoals Elstar. De cakelaag en de toplaag van meringue zijn namelijk vrij zoet dus dat zorgt voor een mooi contrast.
Meringue appeltaart bewaren
Als de taart na het bakken helemaal is afgekoeld, kun je hem het beste in de koelkast bewaren. Hij blijft dan nog een dag of twee lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties