zoet

Meringue appeltaart

Meringue appeltaart

Deze meringue appeltaart is al jaren een succesnummer, bij bijna iedere verjaardag zet ik hem op tafel en echt iedereen vind hem lekker. Ze kijken altijd even vreemd op als je deze appeltaart presenteert omdat niemand gewend is aan een schuimlaagje op een appeltaart, maar als ze eenmaal een hap hebben genomen zijn ze om!

Makkelijk appeltaart recept

Wat ik zo fijn vind aan deze appeltaart met meringue is dat het wat minder moeite is om te maken dan een traditionele appeltaart, dat is altijd best een klusje! Zorg ervoor dat je lekker zure appels gebruikt, zoals Elstar. De cakelaag en de toplaag van meringue zijn namelijk vrij zoet dus dat zorgt voor een mooi contrast.

Meringue appeltaart

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: VerjaardagDifficulty: Gemiddeld
Voor

12

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

376

kcal

Eens wat anders dan de klassieke appeltaart: een appeltaart met meringue schuimlaag bovenop.

Ingrediënten

  • 750 gr zure appels, bv Elstar of Jonagold

  • 3 el citroensap

  • 5 eieren

  • 150 gr boter + extra om in te vetten

  • 325 gr suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 1 snufje zout

  • 250 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 100 ml slagroom

  • springvorm van 26 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in met boter.
  • Splits drie van de eieren.
  • Klop de boter, 175 gr van de suiker, een zakje vanillesuiker en een snuf zout romig. Klop de twee nog hele eieren en drie eidooiers een voor een door het beslag. Meng de bloem, bakpoeder en slagroom beetje bij beetje door het beslag en strijk het beslag in de ingevette springvorm.
  • Schil de appels en snijd ze in partjes. Bedruppel deze met flink citroensap, rasp er eventueel wat citroenrasp over en hussel goed door elkaar. Verdeel de partjes appel over de taart en bak de appeltaart 30 minuten op 175 graden. De appels zullen aan de bovenkant wat verkleuren maar dat geeft niet.
  • Klop ondertussen de drie overgebleven eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg langzaam de resterende 150 gr suiker en een zakje vanillesuiker door het mengsel tot het stijf is.
  • Haal de taart uit de oven en smeer de opgeklopte eiwitten over de taart uit. Bak de taart nog 20 minuten verder tot de meringue lichtjes begint te kleuren. Laat de meringue appeltaart helemaal afkoelen in de vorm en verwijder daarna de springvorm voorzichtig. Je kunt de taart in de koelkast twee dagen bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten