zoet

Meringue appeltaart

Meringue appeltaart

Deze meringue appeltaart is al jaren een succesnummer, bij bijna iedere verjaardag zet ik hem op tafel en echt iedereen vind hem lekker. Ze kijken altijd even vreemd op als je deze appeltaart presenteert omdat niemand gewend is aan een schuimlaagje op een appeltaart, maar als ze eenmaal een hap hebben genomen zijn ze om!

Wat ik zo fijn vind aan deze appeltaart met meringue is dat het wat minder moeite is om te maken dan een traditionele appeltaart, dat is altijd best een klusje! Zorg ervoor dat je lekker zure appels gebruikt, zoals Elstar. De cakelaag en de toplaag van meringue zijn namelijk vrij zoet dus dat zorgt voor een mooi contrast.

Recept meringue appeltaart

Voor zo’n 10-12 punten

  • 750 gr zure appels, bv Elstar of Jonagold
  • 3 el citroensap
  • 5 verse eieren
  • 150 gr boter + extra om in te vetten
  • 325 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml slagroom
  • Springvorm van 26 cm

Zo maak je de appeltaart met meringue schuim

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in met boter.
  • Splits drie van de eieren.
  • Klop de boter, 175 gr van de suiker, een zakje vanillesuiker en een snuf zout romig.
  • Klop de twee nog hele eieren en drie eidooiers een voor een door het beslag.
  • Meng de bloem, bakpoeder en slagroom beetje bij beetje door het beslag en strijk het beslag in de ingevette springvorm.
  • Schil de appels en snijd ze in partjes. Bedruppel deze met flink citroensap, rasp er eventueel wat citroenrasp over en hussel goed door elkaar.
  • Verdeel de partjes appel over de taart en bak de appeltaart 30 minuten op 175 graden. De appels zullen aan de bovenkant wat verkleuren maar dat geeft niet.
  • Klop ondertussen de drie overgebleven eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg langzaam de resterende 150 gr suiker en een zakje vanillesuiker door het mengsel tot het stijf is.
  • Haal de taart uit de oven en smeer de opgeklopte eiwitten over de taart uit. Bak de taart nog 20 minuten verder tot de meringue lichtjes begint te kleuren.
  • Laat de meringue appeltaart helemaal afkoelen in de vorm en verwijder daarna de springvorm voorzichtig. Je kunt de taart in de koelkast twee dagen bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten