Volg culi-sandra.nl op:
Meringuekoekjes met frambozencurd

Meringuekoekjes met frambozencurd

Hmmm, de laatste tijd ben ik helemaal into het maken van meringue. Ik heb eigenlijk altijd wel een voorraadje eiwitten in mijn vriezer liggen (want yes, die kun je prima invriezen. Even ontdooien tot ze op kamertemperatuur zijn, en je kunt ze verwerken!) en het meest voor de hand liggende gerecht met eiwitten is natuurlijk meringue. Ik vind meringueschuimpjes heerlijk om zó te eten, maar ik mag ze ook graag wat opleuken. Met frambozencurd bijvoorbeeld! Om de meringuekoekjes goed bij de frambozencurd te laten passen heb ik nog wat roze kleurstof door de schuimpjes geprobeerd te marmeren, maar dat is niet helemaal gelukt zoals je ziet. Daar ga ik dus nog even op oefenen ;-) Maar goed, de smaak van deze meringuekoekjes is helemaal in orde, dus ga ze lekker maken zou ik zeggen!

Recept meringuekoekjes met frambozencurd

Voor 10 dubbele koekjes

  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 10 eetlepels frambozencurd
  • Extra nodig: spuitzak

Zo maak je de meringue schuimpjes met frambozencurd

  • Verwarm de oven voor op 110 graden bedek twee bakplaten met bakpapier.
  • Pak een vetvrije kom en zorg dat de haken van je mixer ook goed vetvrij zijn (Was ze goed af en wrijf er met een halve citroen overheen, dan is alles honderd procent zeker goed ontvet).
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg beetje bij beetje de suiker toe tot deze mooi is opgenomen. Mix de eiwitten nog 6 minuten lang verder.
  • Rasp de citroen en spatel de rasp door de eiwitten, doe dit voorzichtig. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit twintig cirkels op de bakplaten. Heb je geen spuitzak? Dan kun je het eiwit ook met een lepel verdelen over de bakplaten, maar een spuitzak geeft wel het mooiste resultaat.
  • Doe de bakplaten in de oven en bak de meringuekoekjes in een uur gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Besmeer tien koekjes met een eetlepel van de frambozencurd en dek af met de andere tien koekjes. Serveer de meringuekoekjes meteen.
  • Tip: de meringuekoekjes kun je minstens een week bewaren in een goed afgesloten trommel, besmeer ze dan wel pas voor je ze gaat serveren met de curd.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter