Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Mihoen recept met veel groenten en omeletreepjes

Mihoensalade vegetarisch

Ik heb vandaag een lekker vegetarisch mihoen recept voor je! Een mihoensalade met lekker veel verse groenten. Door de vele groenten is dit een ontzettend kleurrijk gerecht, en door de toevoeging van lekkere omeletreepjes, pittige rode peper en crunchy pinda’s mis je het vlees absoluut niet! 

Vegetarisch recept

Dit lekkere vegetarische recept met mihoen komt bij ons best vaak op tafel. Een groot deel van de ingrediënten heb ik namelijk standaard in huis. En met de groenten kun je natuurlijk ook lekker variëren. Het is daarmee een prima recept om restjes groenten op te maken.

Voor dit mihoen recept gebruik ik meestal wortel en sugar snaps, maar je zou er ook andere groenten doorheen kunnen mengen. Taugé, witte kool of spitskool zouden bijvoorbeeld ook prima in dit recept passen.

Pittig

Door de toevoeging van de rode peper kan dit recept best pittig worden. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je in ieder geval de zaadjes & zaadlijsten verwijderen uit de peper, dat scheelt al veel. Je kunt de hoeveelheid peper natuurlijk ook halveren of zelfs helemaal weglaten.

Mihoen recept met veel groenten (vega)

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

442

kcal

Een lekker vegetarisch recept met veel groenten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 300 gr 300 mihoen

  • 300 gr 300 wortel

  • 300 gr 300 sugar snaps

  • 4 4 eieren

  • 4 4 bosuitjes

  • 1 1 rode peper

  • 50 gr 50 pinda’s

  • 2 el 2 zoete chilisaus (eventueel zelfgemaakt)

  • 2 el 2 zonnebloemolie

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 el 1 gembersiroop

Bereiding

  • Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Snijd de wortel en de sugar snaps fijn. Kook de wortel 5 minuten in kokend water met wat zout en kook de sugar snaps de laatste minuut mee. Spoel af en laat uitlekken.
  • Snijd de rode peper en bosui fijn. Klop de eieren los met de peper, bosui, peper en zout. Verwarm wat olie in een pan en bak een omelet van de geklopte eieren. Snijd de omelet in dunne reepjes.
  • Meng alle groenten, de omeletreepjes en de pinda’s door de mihoen.
  • Maak een dressing van de chilisaus, zonnebloemolie, citroensap en gembersiroop en meng door de salade.

Opmerkingen

  • Dit is een heel geschikt gerecht om restjes (Aziatische) groenten in te verwerken. Paksoi, bimi, taugé…

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Vegetarisch recept mihoen

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter