Menu
hersenspinsels

Mijn food-bucketlist voor 2016

Beef Wellington met champignons

Zo aan het begin van het jaar vind ik het leuk om terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar is gebeurd op mijn blog (zie hiervoor bijvoorbeeld het artikel over de populairste recepten van 2015), maar natuurlijk kijk ik ook maar wat graag vooruit. Want ik loop over van de plannen voor 2016. Nu nog tijd vinden… Een kleine sneak peak van wat je kunt verwachten? Ik ben van plan om dit jaar nóg meer groenten te gaan eten, en daarom wil ik om de week een ‘Ode aan de….’ artikel gaan plaatsen. Een ode aan de aardappel, aan de paprika, de prei… Natuurlijk met een lekker recept! Leuk idee?

Maar goed, aan de titel had je al gezien dat ik het over mijn food bucket list wilde hebben. Vorig jaar maakte ik er ook een, en heel eerlijk gezegd ben ik hem op een gegeven moment gewoon glad vergeten. Wat er in 2015 opstond:

 • Beef Wellington: gelukt! Check mijn Beef Wellington recept.
 • Citroentaart: grr, toch weer steeds andere taartrecepten voorrang gegeven. Wel maakte ik citroen-cupcakes.
 • Fudge: eerlijk is eerlijk, compleet vergeten!
 • Hummus: wel gemaakt, maar helemaal niet lekker… Het recept heb ik dan ook niet online geplaatst!
 • Spareribs: ook deze compleet vergeten!

De lijst voor 2016

 • Citroentaart: hij gaat er gewoon weer op!
 • Flammkuchen: ik ben gek op gerechten die ook maar iéts weg hebben van pizza. En zelf pizza maken kan ik nu wel. Flammkuchen wordt de volgende uitdaging!
 • Fudge: oh yes, ik moét gewoon een goed recept zien te vinden.
 • IJs: ik heb een ijsmachine maar heb hem dit jaar maar 2x gebruikt, zonde! Zeker nu ik de laatste tijd wat heerlijke recepten ben tegengekomen, zoals whisky-ijs met gesuikerde bacon…
 • Likeur: op de site van Anne-Marie ben ik de laatste tijd wat recepten voor lekkere likeurtjes tegengekomen. Het lijkt me heel leuk om dit ook eens te proberen. Ideeën voor smaken heb ik al genoeg!
 • Rendang: collega-blogger Eef Kookt Zo (en ook nog eens mijn collega ‘in het echie!’) hoor/lees ik regelmatig de lof zingen over rendang. Nu maak ik graag en vaak stoofvlees, maar op deze manier heb ik het nog niet eerder klaargemaakt. Op de Food Bucketlist dus!

3 Reacties

 • Anne-Marie
  17 januari 2016 at 15:19

  Leuk dat je mijn likeurtjes noemt. Zeker proberen, het is echt leuk om te doen! Ik heb in december een beef wellington geprobeerd die echt grandioos mislukte. Moet dus in de herkansing maar ben er voor nu even klaar mee!

  Reply
 • Eef
  9 januari 2016 at 21:40

  Super leuke food bucketlist! Enne, zeker die rendang maken, je gaat het heerlijk vinden :D Ben er dol op maar dat wist je al ;)

  Reply
  • Sandra
   10 januari 2016 at 06:16

   Haha en ik weet waar ik een goed recept kan vinden ;-)

   Reply

Laat een reactie achter