hapjes

Mini-frikandellenbroodjes met curry

Mini frikandellenbroodjes

Hmmm, wie is er niet gek op frikandellenbroodjes? Het liefst waar de curry een beetje uitdruipt, zo lekker… Uit de winkel zijn ze al heerlijk, maar zelf maken is ook echt niet moeilijk en nog veel lekkerder ook! Ik maakte al eerder full-size frikandelbroodjes en besloot zo met de feestdagen in zicht eens te gaan voor een mini-variant. Ik maakte ze voor een Sinterklaas-diner met familie, waarbij iedereen een lekker hapje maakte. Maar eigenlijk zijn ook heel geschikt als hapje voor Oud&Nieuw of een verjaardag. Je hebt waarschijnlijk geen zin om lang in de keuken te staan om een lekker Oud&Nieuw hapje te maken, maar het fijne is dat je deze broodjes al helemaal vooraf klaar kunt maken. Hoef je ze op de avond zelf alleen nog maar in de oven te schuiven.

Frikandelbroodjes invriezen

Tip: je kunt de mini-frikandelbroodjes ook van te voren klaarmaken en invriezen. Doe ze in een goed afsluitbare doos en leg ze op de plastic velletjes van het bladerdeeg. Dan gaan ze niet aan elkaar plakken.

Frikandelbroodjes

Mini-frikandellenbroodjes met curry

5 from 1 vote
Course: HapjeCuisine: FeestjeDifficulty: Gemiddeld
Voor

20

hapjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

125

kcal

Frikandelbroodjes zijn heerlijk! Deze kleine frikadelbroodjes zijn super als hapje voor een feestje, met dit makkelijke recept kun je ze al vooraf klaarmaken.

Ingrediënten

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

  • 5 frikandellen

  • 10 el curry

  • 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de frikandellen iets ontdooien en snijd elke frikandel in vier stukken.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en snijd ze doormidden. Laat ze op het plastic velletje liggen. Snijd elk gehalveerd plakje bladerdeeg een paar keer in op de onderste helft van het plakje. Maak drie verticale inkepingen.
  • Schep op de bovenste helft van de plakjes bladerdeeg en halve eetlepel curry. Leg een stukje frikandel op de curry en vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de kant met de frikandel heen te vouwen. Maak de kleine frikandelbroodjes dicht door de zijdes met een vork dicht te drukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en smeer de mini-frikandellenbroodjes er mee in. Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.

Opmerkingen

  • Je kunt de frikandelbroodjes klaarmaken t/m stap drie en ze daarna invriezen. Je kunt ze ook afgebakken invriezen en later weer opwarmen in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten