vlees

Mini steak pies met biefstuk, bier en champignons

Steak pies

Steak pie – tijdens mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland ben ik deze lekkere kleine hartige pies erg gaan waarderen. Destijds was het een prima optie voor een goedkope lunch, en lekker dat ze zijn! Ze worden gemaakt met allerlei verschillende vullingen, maar één van mijn favorieten was toch wel de steak pie. Je vindt ‘m ook wel onder de noemer steak & ale pie. Ale ja, want er gaat ook bier in! Je kunt deze kleine hartige taartjes dus als lunch eten, maar als avondeten zijn ze ook lekker. Bijvoorbeeld met frietjes en salade erbij.

Tips voor het maken van steak & ale pie

Een goede tip voor het maken van een lekkere steak pie is dat de vulling goed afgekoeld moet zijn voordat je de steak pies gaat vullen. Maak de vulling dus het liefste vooraf en laat hem volledig afkoelen. Nog een handige tip: je kunt de mini pies heel goed invriezen, zowel voor als na het afbakken.

Mini steak pies met biefstuk, bier en champignons

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: EngelsDifficulty: Uitdagend
Voor

10

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

218

kcal
Oventijd

25

minuten

Een mini-versie van de bekende steak & ale pie. Deze mini-taartjes met biefstuk zijn lekker bij de lunch, als hapje of buffetgerecht.

Ingrediënten

  • 10 plakken bladerdeeg

  • 350 gr biefstuk (hertenbiefstuk kan ook)

  • 1 el bloem

  • 2 tenen knoflook

  • 2 uien

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 2 takjes tijm

  • 100 ml donker bier

  • 1 ei

Bereiding

  • Snijd de biefstuk in kleine blokjes en meng de bloem er doorheen. Bak de stukjes biefstuk zachtjes aan in wat boter of olie tot het vlees begint te kleuren. Zet weg tot gebruik.
  • Hak de knoflook en de ui fijn en bak deze op een laag vuur tot de ui zacht wordt. Hak ondertussen de champignons fijn en bak deze mee tot ze geslonken zijn. Laat volledig afkoelen.
  • Doe de stukjes biefstuk terug in de pan en voeg de blaadjes van de takjes tijm en het bier toe. Breng op smaak met peper en zout en laat op een laag vuur inkoken tot het bier is verdampt. Laat volledig afkoelen en meng daarna met het ui-mengsel.
  • Laat 5 plakken bladerdeeg iets ontdooien en zet een muffin-vorm klaar. Steek met bijvoorbeeld een klein kommetje een rondje uit het deeg waarmee je de muffinvorm kunt bedekken. Doe dit met alle vijf plakken bladerdeeg. Bekleed vijf holtes van de muffinvorm met het deeg en vul de pies met de vulling.
  • Vorm een bal van het overgebleven deeg en rol uit met een deegroller. Steek er nu vijf kleinere rondjes uit waarmee je de steak pies kunt afdekken.
  • Herhaal dit proces met de overgebleven vellen bladerdeeg (de reden dat je dit beter in twee sessies kunt doen, is dat het deeg anders te warm wordt om mee te werken).
  • Kluts het ei los en bestrijk de pies ermee, zodat ze mooi gaan glanzen aan de bovenkant. Zet met een mes een klein sneetje in elke pie, waardoor de hete lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  • Bak de mini steak pies 20 minuten op 200 graden, haal ze daarna uit de muffin-vorm en bak ze nog 5 minuten verder op het rooster van de oven, zodat ook de onderkant van de steak pies goed gaar wordt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Lianne

    Ziet er erg lekker uit. Ik ken het wel ‘pie’ maar ik heb het nog nooit op. Deze smaken klinken zeer smakelijk bij elkaar. 👍

    5 maart 2019 at 06:45
  • Reactie achterlaten