Steak pie – tijdens mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland ben ik deze lekkere kleine hartige pies erg gaan waarderen. Destijds was het een prima optie voor een goedkope lunch, en lekker dat ze zijn! Ze worden gemaakt met allerlei verschillende vullingen, maar één van mijn favorieten was toch wel de steak pie. Je vindt ‘m ook wel onder de noemer steak & ale pie. Ale ja, want er gaat ook bier in! Je kunt deze kleine hartige taartjes dus als lunch eten, maar als avondeten zijn ze ook lekker. Bijvoorbeeld met frietjes en salade erbij.
Tips voor het maken van steak & ale pie
Een goede tip voor het maken van een lekkere steak pie is dat de vulling goed afgekoeld moet zijn voordat je de steak pies gaat vullen. Maak de vulling dus het liefste vooraf en laat hem volledig afkoelen. Nog een handige tip: je kunt de mini pies heel goed invriezen, zowel voor als na het afbakken.


1 Reactie
Lianne
5 maart 2019 at 06:45Ziet er erg lekker uit. Ik ken het wel ‘pie’ maar ik heb het nog nooit op. Deze smaken klinken zeer smakelijk bij elkaar. 👍