Hmmm, een gewone mon chou taart met kersen is al superlekker, maar een leuke variant is een mon chou taart met pepernoten. Of nog lekkerder: met chocoladepepernoten. Om deze taart extra Sinterklaas-proof te maken, meng je ook nog wat koekkruiden door het mon chou mengsel.
Mon chou taart met een bodem van speculaas
Als bodem kun je de klassieke Bastognekoeken gebruiken, maar als je nog wat speculaasbrokken over hebt, kun je die er ook prima voor gebruiken. Nog een flinke hand gehakte chocoladepepernoten als topping, en klaar is jouw Sinterklaas mon chou taart!
De taart bewaren en serveren


Na het maken bewaar je de taart het beste in de koelkast, haal ‘m een minuut of 10 voor het serveren uit de koeling. De pepernoten kun je er het beste direct voor het serveren pas overheen strooien, anders worden ze zacht. Na het maken blijft de taart nog een dag of twee, drie, goed in de koelkast.
Sinterklaas toetje: mon chou ijstaart
Wat ik ook wel eens heb gedaan, is deze Sinterklaas mon chou taart serveren als toetje. Ik maakte er toen een ijstaart van. De bereidingswijze is hetzelfde, alleen zet je de mon taart om op te stijven niet in de koelkast, maar in de vriezer. Het is dan het handigste om de gehakte chocoladepepernoten er pas vlak voor het serveren overheen te strooien.
Belangrijk: begin een dag van tevoren met dit recept als je er een ijstaart van wilt maken. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Sinterklaas recepten, zoals deze kaneellikeur, deze witte chocolademelk en deze gevulde speculaas.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


4 Reacties
Astrid
5 december 2021 at 21:36Echt een heerlijke taart, niet al te zoet maar echt lekker. Ik had ook nog wat chocopepernoten gebroken en door het mengel geroerd voor wat crunchy stukjes. En over een uitgeknipt hartje wat geraspte kitkat erover gestrooid. Duurt niet lang om te maken.
Sandra
9 december 2021 at 08:35Zo leuk dat je hem hebt gemaakt Astrid! En supergoed idee om ook nog wat stukjes pepernoot door de mon chou te roeren!
Atie Groot
5 december 2016 at 18:44Hij was heerlijk Sandra, we hebben er van gesmuld!
Eef
4 december 2016 at 17:37Je mag dan wel geen sinterklaas recepten hebben maar je begint wel met een spectaculair eerste recept!