Hmmm, een gewone mon chou taart met kersen is al superlekker, maar een leuke variant is een mon chou taart met pepernoten. Of nog lekkerder: met chocoladepepernoten. Om deze taart extra Sinterklaas-proof te maken, meng je ook nog wat koekkruiden door het mon chou mengsel.
Mon chou taart met een bodem van speculaas
Als bodem kun je de klassieke Bastognekoeken gebruiken, maar als je nog wat speculaasbrokken over hebt, kun je die er ook prima voor gebruiken. Nog een flinke hand gehakte chocoladepepernoten als topping, en klaar is jouw Sinterklaas mon chou taart!
De taart bewaren en serveren

Na het maken bewaar je de taart het beste in de koelkast, haal ‘m een minuut of 10 voor het serveren uit de koeling. De pepernoten kun je er het beste direct voor het serveren pas overheen strooien, anders worden ze zacht. Na het maken blijft de taart nog een dag of twee, drie, goed in de koelkast.
Sinterklaas toetje: mon chou ijstaart
Wat ik ook wel eens heb gedaan, is deze Sinterklaas mon chou taart serveren als toetje. Ik maakte er toen een ijstaart van. De bereidingswijze is hetzelfde, alleen zet je de mon taart om op te stijven niet in de koelkast, maar in de vriezer. Het is dan het handigste om de gehakte chocoladepepernoten er pas vlak voor het serveren overheen te strooien.
Belangrijk: begin een dag van tevoren met dit recept als je er een ijstaart van wilt maken. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Sinterklaas recepten, zoals deze kaneellikeur, deze witte chocolademelk en deze gevulde speculaas.


Mon chou taart met pepernoten
Ingrediënten
- 325 gr speculaas of bastognekoeken
- 100 gr boter
- 400 gr roomkaas (Mon Chou)
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1 tl koekkruiden
- 300 ml slagroom
- 1 hand chocoladepepernoten
- Extra nodig: springvorm van ca 22 cm
Zo maak je het
- Haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe de ring er omheen.
- Maal de speculaas goed fijn, in de keukenmachine of eventueel met een vijzel. Bewaar 1/3 van de speculaaskruimels in een apart bakje, deze heb je morgen pas nodig.
- Smelt de boter in een pannetje en doe de boter bij de rest van de speculaaskruimels. Roer goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm. Spreid het mengsel goed uit over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem een half uur staan.
- Klop ondertussen de roomkaas los met de basterdsuiker en de koekkruiden. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Verdeel dit cheesecake-mengsel over de speculaasbodem en strijk de bovenkant mooi glad.
- Zet de speculaas ijstaart een nacht in de vriezer (langer kan natuurlijk ook) als je een ijstaart wilt maken. Wil je een gewone Sinterklaas mon chou taart maken? Zet hem dan nu in de koelkast tot serveren. Verwijder voor het serveren de rand van de springvorm. Verdeel de rest van de speculaaskruimels en een flinke hand gehalveerde chocoladepepernoten over de speculaas ijstaart.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

4 Reacties
Astrid
5 december 2021 at 21:36Echt een heerlijke taart, niet al te zoet maar echt lekker. Ik had ook nog wat chocopepernoten gebroken en door het mengel geroerd voor wat crunchy stukjes. En over een uitgeknipt hartje wat geraspte kitkat erover gestrooid. Duurt niet lang om te maken.
Sandra
9 december 2021 at 08:35Zo leuk dat je hem hebt gemaakt Astrid! En supergoed idee om ook nog wat stukjes pepernoot door de mon chou te roeren!
Atie Groot
5 december 2016 at 18:44Hij was heerlijk Sandra, we hebben er van gesmuld!
Eef
4 december 2016 at 17:37Je mag dan wel geen sinterklaas recepten hebben maar je begint wel met een spectaculair eerste recept!