soep

Mosterdsoep met spekjes en tijm

Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes behoort tot mijn favoriete soepen, zo lekker hartig met die uitgebakken spekjes erin! En de tijm maakt hem heerlijk kruidig. Sowieso ben ik gek op soep, dat is ons vroeger thuis met de pap soeplepel ingegoten. In mijn herinnering stond er vrijwel iedere dag soep op tafel als voorgerecht, en nog steeds als we bij mijn ouders eten starten we het diner met een kommetje soep. Vaak kippen- of groentensoep, maar soms ook mosterdsoep.

Ook mijn vader is gek op mosterdsoep, dus toen mijn ouders en broertje bij ons kwamen eten op Vaderdag, besloot ik om dit eens zelf te maken. Dat had ik nog niet eerder gedaan, maar het is helemaal niet moeilijk. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Bovendien staat mosterdsoep binnen een half uur op tafel, dus is het een snelle maaltijd om te maken.

Recept mosterdsoep met spekjes

Voorgerecht voor 4 personen

  • 2 kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 3 el grove mosterd (ik gebruik het liefst Limburgse mosterd)
  • 1 liter bouillon van tuinkruidentablet
  • 1,5 tl gedroogde tijm
  • scheut slagroom
  • 100 gr spekreepjes

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen.

Verhit wat boter of olie in een soeppan en voeg de aardappels, ui en prei toe. Fruit ze op een zacht vuurtje even aan. Voeg vervolgens de mosterd toe, roer goed en bak even mee.

Voeg de bouillon toe en breng de mosterdsoep aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.

Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Roer de slagroom door de soep, schenk de soep in vier kommen en garneer met de uitgebakken spekjes.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere soep recepten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Ik heb mosterdsoep eigenlijk nog maar pas ontdekt maar het is inderdaad heerlijk en makkelijk te maken!

    15 juli 2017 at 08:06
  • Reactie achterlaten