Mosterdsoep met spekjes behoort tot mijn favoriete soepen, zo lekker hartig met die uitgebakken spekjes erin! En de tijm maakt hem heerlijk kruidig. Sowieso ben ik gek op soep, dat is ons vroeger thuis met de pap soeplepel ingegoten.
Elke dag soep
In mijn herinnering stond er vrijwel iedere dag soep op tafel als voorgerecht, en nog steeds als we bij mijn ouders eten starten we het diner met een kommetje soep. Vaak kippen- of groentensoep, maar soms ook mosterdsoep.
Makkelijk recept voor mosterdsoep


De meeste ingrediënten voor deze soep heb je waarschijnlijk al in huis. Bovendien staat mosterdsoep binnen een half uur op tafel, dus is het een snelle maaltijd om te maken. Deze soep is lekker als voorgerecht of lunch, maar kan – met wat stokbrood erbij – ook prima als hoofdgerecht geserveerd worden.
Als je het recept als hoofdgerecht wilt serveren, zou ik de hoeveelheid soep per persoon wel verdubbelen. Dat komt echt wel op! En zo niet, dan heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch! Je kunt de soep namelijk prima nog een dag of twee bewaren in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar je werk natuurlijk.
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere soep recepten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Anne-Marie
15 juli 2017 at 08:06Ik heb mosterdsoep eigenlijk nog maar pas ontdekt maar het is inderdaad heerlijk en makkelijk te maken!