Menu
soep

Mosterdsoep met spekjes en tijm

Mosterdsoep

Mosterdsoep met spekjes behoort tot mijn favoriete soepen, zo lekker hartig met die uitgebakken spekjes erin! En de tijm maakt hem heerlijk kruidig. Sowieso ben ik gek op soep, dat is ons vroeger thuis met de pap soeplepel ingegoten.

Elke dag soep

In mijn herinnering stond er vrijwel iedere dag soep op tafel als voorgerecht, en nog steeds als we bij mijn ouders eten starten we het diner met een kommetje soep. Vaak kippen- of groentensoep, maar soms ook mosterdsoep.

Makkelijk recept voor mosterdsoep

Recept mosterdsoep

De meeste ingrediënten voor deze soep heb je waarschijnlijk al in huis. Bovendien staat mosterdsoep binnen een half uur op tafel, dus is het een snelle maaltijd om te maken. Deze soep is lekker als voorgerecht of lunch, maar kan – met wat stokbrood erbij – ook prima als hoofdgerecht geserveerd worden.

Als je het recept als hoofdgerecht wilt serveren, zou ik de hoeveelheid soep per persoon wel verdubbelen. Dat komt echt wel op! En zo niet, dan heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch! Je kunt de soep namelijk prima nog een dag of twee bewaren in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar je werk natuurlijk.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere soep recepten.

Mosterdsoep met spekjes en tijm

5 from 2 stemmen
Gang: Voorgerecht, LunchKeuken: SoepNiveau: Eenvoudig
Voor ca

4

kommen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

159

kcal

Mosterdsoep is zó gemaakt en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 kruimige aardappels

  • 1 1 ui

  • 1 1 prei

  • 3 el 3 grove mosterd (ik gebruik het liefst Limburgse mosterd)

  • 1 liter 1 groentenbouillon

  • 1,5 tl 1,5 gedroogde tijm

  • 100 gr 100 spekreepjes

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen.
  • Verhit wat boter of olie in een soeppan en voeg de aardappels, ui en prei toe. Fruit ze op een zacht vuurtje even aan. Voeg vervolgens de mosterd toe, roer goed en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng de mosterdsoep aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de soep niet té zout is, want de spekjes maken de soep ook nog zouter.
  • Schenk de mosterdsoep in kommen en garneer met de uitgebakken spekjes.

Opmerkingen

  • De mosterdsoep blijft nog een dag of twee goed in de koelkast. Je kunt overgebleven soep ook goed invriezen, maak dus gerust een extra portie.
Recept mosterdsoep met spekjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Anne-Marie
    15 juli 2017 at 08:06

    Ik heb mosterdsoep eigenlijk nog maar pas ontdekt maar het is inderdaad heerlijk en makkelijk te maken!

    Reply

Laat een reactie achter