soep

Mosterdsoep met spekjes en tijm

Mosterdsoep

Mosterdsoep met spekjes behoort tot mijn favoriete soepen, zo lekker hartig met die uitgebakken spekjes erin! En de tijm maakt hem heerlijk kruidig. Sowieso ben ik gek op soep, dat is ons vroeger thuis met de pap soeplepel ingegoten. In mijn herinnering stond er vrijwel iedere dag soep op tafel als voorgerecht, en nog steeds als we bij mijn ouders eten starten we het diner met een kommetje soep. Vaak kippen- of groentensoep, maar soms ook mosterdsoep.

Makkelijk recept voor mosterdsoep

De meeste ingrediënten voor deze soep heb je waarschijnlijk al in huis. Bovendien staat mosterdsoep binnen een half uur op tafel, dus is het een snelle maaltijd om te maken. Deze soep is lekker als voorgerecht of lunch, maar kan – met wat stokbrood erbij – ook prima als hoofdgerecht geserveerd worden. Dan zou ik de hoeveelheid soep per persoon wel verdubbelen.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere soep recepten.

Mosterdsoep met spekjes en tijm

0 from 0 votes
Course: Voorgerecht, LunchCuisine: SoepDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

4

kommen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

159

kcal

Mosterdsoep is zó gemaakt en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 2 kruimige aardappels

  • 1 ui

  • 1 prei

  • 3 el grove mosterd (ik gebruik het liefst Limburgse mosterd)

  • 1 liter groentenbouillon

  • 1,5 tl gedroogde tijm

  • 100 gr spekreepjes

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen.
  • Verhit wat boter of olie in een soeppan en voeg de aardappels, ui en prei toe. Fruit ze op een zacht vuurtje even aan. Voeg vervolgens de mosterd toe, roer goed en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng de mosterdsoep aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de soep niet té zout is, want de spekjes maken de soep ook nog zouter.
  • Schenk de mosterdsoep in kommen en garneer met de uitgebakken spekjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Ik heb mosterdsoep eigenlijk nog maar pas ontdekt maar het is inderdaad heerlijk en makkelijk te maken!

    15 juli 2017 at 08:06
  • Reactie achterlaten