Menu
lunch

Mozzarellasalade met knoflookbrood

mozzarellasalade met knoflookbrood

Ohhhhh is het geen plaatje, deze mozzarellasalade? Zo’n explosie van kleur en smaak op je bord. Wie wordt hier nou niét blij van? Het mooiste is, deze lunchsalade heb je ook nog eens in een handomdraai gemaakt.

Minimale ingrediënten, maximale smaak

Vind jij het ook zo fijn als je met een handjevol ingrediënten een waanzinnig lekker recept in elkaar kunt draaien? Dan is deze mozzarellasalade echt een recept voor jou. Je hebt er welgeteld zes ingrediënten voor nodig. Het is wel belangrijk dat je echt lekkere (snoep) tomaatjes koopt. Omdat dit zo’n belangrijk ingrediënt is, moeten ze wel veel smaak hebben. En koop uiteraard ook een lekkere mozzarella!

Burrata

Tip: je kunt de mozzarella op deze tomatensalade ook vervangen door burrata. Burrata lijkt op mozzarella, maar is nog wat romiger. Een burrata wordt namelijk gevuld met room en stremsel. Echt waanzinnig lekker en een goede combinatie met de rest van de ingrediënten van deze lunchsalade.

Mozzarellasalade bewaren en meenemen

In theorie zou je deze lunchsalade ook mee kunnen nemen. Bijvoorbeeld als werklunch of picknick. Maar eerlijk is eerlijk, het pestobrood vind ik zelf het lekkerste als het nog een beetje warm is. Je kunt het ook meenemen, neem het dan mee in een goed luchtdichte doos.

Heb je een restje salade over? Bewaar het in een goed afgesloten doosje in de koelkast, dan kun je het de volgende dag ook nog eten. Het brood zou ik wel zo snel mogelijk opeten en niet bewaren.

Mozzarellasalade met knoflookbrood
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Mozzarellasalade met knoflookbrood

0 from 0 stemmen
Gang: LunchKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

683

kcal

Een kleurrijke lunchsalade met mozzarella, tomaat en knoflookbrood

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella

  • 200 gr snoeptomaatjes (liefst in gemengde kleuren)

  • 0,5 pistolet

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl pesto

  • verse basilicum

Bereiding

  • Begin met het roosteren van het brood. Verhit hiervoor een grillpan en snijd de pistolet schuin in plakken. Smeer de plakken brood heel licht in met olie en bak ze tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.
  • Maak nu een dressing van de olijfolie en de pesto en smeer de gegrilde broodjes hiermee in. Let op: bewaar een beetje als dressing voor de tomaatjes!
  • Halveer de tomaatjes en meng de rest van de dressing erdoor.
  • Leg de bol mozzarella op een bord en verdeel de tomaatjes er omheen. Serveer met het knoflookbrood en wat verse basilicum.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Lunchsalade met mozzarella

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter