Menu
ontbijt

Mug cake – mijn vijf favoriete recepten

Cheesecake mugcake met vanille en blauwe bessen

De mug cake trend lijkt wel een beetje over. Jammer, want ik vind het juist zo’n leuk en feestelijk ontbijtje. Ook doordeweeks kun je dit prima als ontbijt serveren, want over het algemeen zijn mug cakes supersnel klaar. Binnen tien minuten staan ze op tafel, daar kun je ook op een doordeweekse dag wel tijd voor maken toch? In de hoop de trend weer een beetje nieuw leven in te blazen, zet ik mijn vijf favoriete mug cake recepten op een rij!

1. Vanille ‘cheesecake’ mugcake met blauwe bessen

Mijn meest recente creatie en ook één van mijn favorieten! Roomkaas, vanille, citroen, blauwe bessen… Dit is met recht gewoon een mini-taartje!

Klik hier voor het recept.

2. Chocolade mug cake met rood fruit

Chocolade mug cake met frambozen

Is dit geen beauty? Ik vind deze chocolade mug cake er nog steeds zo lekker uit zien! En zo smaakt hij ook… De volle smaak van chocola en wat rood fruit erbij als frisse touch. Ik hou ervan!

Voor een extra lekkere verrassing stop je twee stukjes chocolade in het midden, die gaan dan lekker smelten. Dan is het eigenlijk meer toetje dan ontbijt, maar zo lekker!

Klik hier voor het recept

3. Carrot mugcake

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Ik ben gek op carrot cake maar om het nou als ontbijt te eten… Daarom bedacht ik deze carrot cake mugcake, die nét even wat voedzamer is dan een stukje carrot cake.

Hmm nu ik de foto weer zie wil ik deze heel graag weer eens maken, en dan bedenk ik er denk ik ook een toplaagje bij van ricotta en vanille, want volgens mij is dat héél lekker!

Klik hier voor het recept.

4. Vanille mugcake met ricotta

Ricotta mugcake met aardbei

De zomer in een kommetje! Deze mugcake zou ik zeker maken wanneer de aardbeien weer in het seizoen zijn, want dan zijn ze natuurlijk op hun lekkerst!

In de tussentijd kun je deze mugcake trouwens ook met ander (seizoens)fruit maken natuurlijk. Zelf maakte ik ‘m laatst met banaan, ook heel lekker!

Klik hier voor het recept

5. Appeltaart mugcake met rozijnen

Appeltaart mugcake

Natúúrlijk haalt deze mug cake het niet bij een punt appeltaart, maar hij is evengoed heel lekker! Ik stopte er friszure appel in, rozijntjes en koekkruiden, jum!

Klik hier voor het recept.

Mug cake recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter