Hoe eet jij je nasi? Met saté en een gebakken ei? Ik ook hoor… En om het nog erger te maken gebruik ik ook nog eens de kruidenmix van Conimex om het op smaak te brengen. Het is het enige gerecht wat ik uit een pakje maak. Om je dood te schamen eigenlijk. Toen ik dat vertelde kreeg ik behoorlijk boze blikken toegeworpen van mijn collega (afstammend van Balinese adel, true story). Dat. Is. Geen. Nasi. Dat is rijst met pindasaus. En dat pakje is natuurlijk helemaal te erg voor woorden. Dus…
Gelukkig kreeg ik wel het recept voor échte nasi mee en ja, dat bleek fantastisch lekker. Door de kip een nachtje te marineren werd deze super smaakvol en zacht, en met verse smaakmakers word je nasi toch echt een stuk lekkerder dan uit een pakje. Bonus: die smaak hoef je dus ook niet meer te camoufleren met pindasaus ;-)
Tip: je kunt de rijst al een dag van tevoren koken en de kip alvast marineren, dan ben je op de dag zelf heel snel klaar!
Serveer de nasi met kroepoek en naar smaak bijvoorbeeld wat atjar tjempoer, gebakken uitjes, fijngesneden bosui… Zolang het maar geen satésaus is… ;-)
Toetjes tip: maak eens deze zalige pandan pannenkoeken!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
4 Reacties
Maaike
11 mei 2016 at 15:30Ik mis de kruiden! In onze ‘nasi van die papa’ hebben we bovenstaande maar ook Ketoembar Djahé en Koenjit. Lekkerrrrr!!!
Enne tip: bak het vlees, haal het uit de wok, maak de wok schoon en bak dan de rijst en groenten. Voeg het vlees na een paar min weer toe, je zal zien hoeveel meer smaak je hebt ?
Young Muller
11 mei 2016 at 12:27Nasi met satésaus is geen nasi. Dat is rijst met pindasaus en dat mag je best lekker vinden. Beetje hetzelfde idee als de rijst die je afhaalt van de Chinees. Satésaus gebruiken is eigenlijk verhullen dat je geen rijst op smaak kan brengen ;)
Eef
11 mei 2016 at 12:46whahahahaha ;) gewoon ook niets zeggen he dat je hebt gereageerd :)
Eef
11 mei 2016 at 11:59Heerlijk! Dol op nasi maar toch ben ik voor nasi met satésaus en hoewel onze desbetreffende collega van Balinese adel hierover wellicht een andere mening heeft vind ik het gewoon erg lekker ;)