Menu
tips & trucs

Netflix tips voor liefhebbers van lekker eten

De leukste kookprogramma’s op Netflix! Ben jij op Netflix ook meestal langer bezig met een serie of film uitzoeken, dan hem daadwerkelijk kijken? Heel vervelend en daarom ben ik zelf altijd op zoek naar lijstjes met Netflix tips. Vooral op het gebied van lekker eten natuurlijk! Inmiddels heb ik al heel wat culinaire series verslonden op Netflix. Sommigen waren fantastisch, anderen wat minder. Mijn ervaringen deel ik natuurlijk met jullie, zodat jij de volgende keer niet weer half Netflix door moet spitten voordat je iets gevonden hebt wat je wilt kijken! Dit lijstje wordt uiteraard steeds aangevuld met nieuwe kookprogramma’s, kookseries en kookfilms, dus kom zeker nog eens terug! Misschien overbodig om te melden, maar onderstaand artikel bevat uiteraard geen spoilers.

Chef’s Table

Om er maar meteen een Netflix-klassieker in te gooien: Chef’s Table. Ik zal meteen bekennen dat ik nog niet alle afleveringen van deze inmiddels 6 seizoenen tellende serie heb gezien. Je moet hier namelijk wel echt even voor gaan zitten, dit is geen serie die je gebruikt als achtergrondafleiding terwijl je iets anders aan het doen bent. Chef’s Table neemt een kijkje bij de beste chefs ter wereld en praat met ze over waar ze hun inspiratie vandaan halen. Prachtig in beeld gebracht en inspirerende verhalen.

Somebody Feed Phil

Deze serie heb ik echt gebinged! Tot zover zijn er vier seizoenen van Somebody Feed Phil en ik kan niet wachten tot er een vervolg komt. Phil Rosenthal gaat in elke aflevering op bezoek in een andere stad, waar hij de lekkerste gerechten proeft. Dit doet hij niet perse bij de allerbeste restaurants, hij proeft juist ook veel streetfood. De manier waarop hij omgaat met de mensen die het eten maken is hartverwarmend en om deze man te zien genieten van eten is waanzinnig. Echt een must-see, zeker als je toevallig een tripje hebt gepland naar een van deze steden (en anders wil je er wel naartoe na het zien van de afleveringen)!

Samurai Gourmet

Een Japanse Netflix-serie over een man die zijn hele leven hard heeft gewerkt. Eenmaal met pensioen krijgt hij pas de kans om te gaan genieten van eten en drinken en ontdekt hij zijn innerlijke samoerai. In zijn eentje bezoekt hij de beste restaurants. De gezichtsuitdrukkingen van deze man maken deze serie echt de moeite waard om naar te kijken. De twaalf korte afleveringen kijk je in no time weg.

Salt Fat Acid Heat

In slechts vier afleveringen (je kunt de titel van de individuele afleveringen wel raden denk ik) gaat de goedlachse chefkok Samin Nosrat op onderzoek uit naar deze vier onmisbare elementen in de keuken. In Fat proeft ze olijfolie & vlees in Italië, in Salt miso & sojasaus in Japan, in Acid sinaasappels & salsa in Mexico, en in Heat steaks in Amerika… Let goed op, want tussen de reis-shots door maakt Samin in haar eigen keuken een heerlijk gerecht waarin dit element centraal staat. En daarbij geeft ze je écht goede kooktips. Behalve dat Salt Fat Acid Heat lekker wegkijkt, is het dus nog leerzaam ook.

The mind of a chef

Missen jullie Anthony Bourdain ook zo? In deze serie zie je hem (bijna) niet, maar hoor je hem wel als ‘narrator’ (hoe noem je dit in het Nederlands? Verteller?) Deze Netflix serie duikt in de briljante geesten van enkele van de beste chefs ter wereld. In elke aflevering staat een ingrediënt, gerecht of ander onderwerp centraal. Seizoen 1 start met David Chang, die onder meer noodles, eieren en kippensoep maakt en op bezoek gaat bij topchef René Redzepi. In volgende seizoenen (er staan er nu 5 op Netflix) kijk je o.a. mee met April Bloomfield, Sean Brock, Ludo Lefebvre en Gabriëlle Hamilton.

Ugly Delicious

Heerlijke Netflix Original documentairereeks waarin chefkok David Chang in elke aflevering een bepaald gerecht in de spotlights zet (pizza, taco’s, gefrituurde kip…) De serie switcht continue heen en weer tussen de traditionele variant van het gerecht en de moderne twists die eraan worden gegeven, zowel in binnen- als buitenland. Het fijne aan David is, dat hij ondanks dat hij een topkok is, nul pretenties heeft en gewoon toegeeft dat hij van sommige foodculturen helemaal geen kennis heeft en net zo kan genieten van een klassiek Italiaanse pizza als van een pizza van Domino’s. Lekker laagdrempelig dus!

Zumbo’s Just Desserts

Heel Holland Bakt meets Masterchef Australia. Deze bak-show heeft een beetje dezelfde insteek: amateur-patissiers maken een dessert naar aanleiding van een opdracht, en de makers van de twee slechtste gerechten gaan naar een eliminatieronde waar ze een waanzinnig dessert van meester-patissier Zumbo moeten namaken. De show wordt gepresenteerd door Adriano Zumbo – de meester zelf – en de prachtige Rachel Khoo. Gewoon een lekkere wegkijk-serie waar je met twee seizoenen zo doorheen bent.

The Big Family Cooking Showdown

Een Britse kookshow die ik graag kijk als ik toe ben aan iets simpels. Britse gezinnen nemen het tegen elkaar op in de keuken om de titel ‘beste thuiskoks van Groot-Brittannië’ te winnen. Er staan momenteel twee seizoenen op Netflix die beiden een ander format hebben. Niet enorm vernieuwend, maar gewoon fijn kook-vermaak!

The Final Table

Nog een Netflix kookshow, maar dan met professionele chefs. In The Final Table krijgen twaalf koppels van twee topchefs verschillende kook-opdrachten en degenen met het slechtste gerecht worden weggestemd. Tot zover klinkt dat niet heel vernieuwend, maar wat deze show net even anders maakt, is dat in elke aflevering een ander land centraal staat. Daardoor krijgt het toch weer een kleine twist. Gewoon lekkere wegkijk-tv!

Bake Squad

Ik gooi er nóg een Netflix kookshow in. Bake Squad wordt gepresenteerd door Christina Tosi (de eigenaresse van Milk Bar). In elke aflevering maken vier top-bakkers een spectaculair dessert voor iemands speciale dag (bruiloft, verjaardag, feest…) die perfect past bij de persoonlijkheid van die persoon. Een naast beoordeelt de voer desserts en bepaalt welk dessert uiteindelijk wordt geserveerd op de grote dag. De vier bakkers zijn enorm creatief en dat maakt het leuk om naar te kijken. Gewoon een lekkere serie voor tussendoor.

Nailed it!

Je hebt ze vast wel eens gezien, plaatjes van ‘Pinterest-fails’. Prachtige taarten en koekjes die je namaakt aan de hand van een mooie foto op Pinterest, maar die gigantisch mislukken. Nou, deze Netflix serie draait daar dus precies om. Zet een stel mensen die absoluut geen kook- of baktalent hebben in een keuken en laat ze een baksel namaken waar ook de wat meer geoefende thuisbakker al moeite mee zou hebben. Het resultaat laat zich raden ;-) Een heerlijke serie om wat afleveringen van weg te snacken na een drukke werkdag!

Heb jij nog goede kijktips voor kookshows op Netflix?

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter