Volg culi-sandra.nl op:
Nicecream mango - kersen

Nicecream met mango, kersen en granola

Nicecream, ken je dat? Het is een soort ijs, maar dan enkel gemaakt van bevroren fruit en yoghurt. Je voegt er geen suikers aan toe. Op deze manier kun je prima ijs eten als ontbijt! Nicecream dus… Ik moet zeggen dat ik persoonlijk nicecream een beetje te koud vind op de vroege ochtend. Maar als ik het fruit helemaal laat ontdooien, krijg ik een smoothie…. Mijn oplossing is om het bevroren fruit heel even in de magnetron te doen. Een minuutje maar, op half vermogen. Op die manier is de ergste kou er net af, maar is het fruit nog wel bevroren genoeg om die lekkere nicecream structuur te houden. Mocht jij het nou geen probleem vinden om te ontbijten met ijs, dan kun je het fruit natuurlijk ook gewoon meteen uit de vriezer verwerken in dit recept. Met dit nicecream recept kun je oneindig variëren. Deze keer gebruikte ik mango en kersen, maar je kunt natuurlijk ook aardbeien gebruiken, frambozen, een bosvruchtenmix… Net in wat voor fruit je zelf zin hebt!

Nicecream maken

Zelf nicecream maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wat vers en bevroren fruit, yoghurt, én een goede blender of keukenmachine. Niet iedere blender / keukenmachine kan bevroren fruit handelen, dus wees daar wel voorzichtig mee! Mocht je twijfelen of jouw apparaat dit aankan, kun je zoals hierboven beschreven ook het bevroren fruit eventjes in de magnetron doen zodat het iets zachter wordt. Bij mij werkt dat goed en op deze manier kan ik zelfs nicecream maken met de staafmixer.

Recept nicecream met mango, kersen en granola

Voor 2 personen

  • 250 gr bevroren mango
  • 250 gr bevroren kersen
  • 2 rijpe bananen
  • 350 ml dikke yoghurt
  • 1 el honing
  • paar eetlepels granola

Zo maak je de mango nicecream met kersen en granola

  • Doe de stukjes bevroren mango met 1 in stukjes gesneden banaan en 200 ml yoghurt in de blender of keukenmachine. Pureer tot het de structuur van romig ijs heeft. Verdeel de mango nicecream over twee kommen of Mason Jars.
  • Doe nu de bevroren kersen met de andere – in stukjes gesneden – banaan in de blender of keukenmachine. Doe de rest van de yoghurt erbij en voeg de honing toe. Pureer tot een mooi romig geheel en verdeel ook de kersen nicecream over de kommen.
  • Top je ontbijt af met een paar eetlepels granola en serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter