Nicecream, ken je dat? Het is een soort ijs, maar dan enkel gemaakt van bevroren fruit en yoghurt. Je voegt er geen suikers aan toe. Op deze manier kun je prima ijs eten als ontbijt! Nicecream dus… Ik moet zeggen dat ik persoonlijk nicecream een beetje te koud vind op de vroege ochtend. Maar als ik het fruit helemaal laat ontdooien, krijg ik een smoothie….
Nicecream maken
Mijn oplossing is om het bevroren fruit heel even in de magnetron te doen. Een minuutje maar, op half vermogen. Op die manier is de ergste kou er net af, maar is het fruit nog wel bevroren genoeg om die lekkere nicecream structuur te houden. Mocht jij het nou geen probleem vinden om te ontbijten met ijs, dan kun je het fruit natuurlijk ook gewoon meteen uit de vriezer verwerken in dit recept. Met dit nicecream recept kun je oneindig variëren. Deze keer gebruikte ik mango en kersen, maar je kunt natuurlijk ook aardbeien gebruiken, frambozen, een bosvruchtenmix… Net in wat voor fruit je zelf zin hebt!
Zelf nicecream maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wat vers en bevroren fruit, yoghurt, én een goede blender of keukenmachine. Niet iedere blender / keukenmachine kan bevroren fruit handelen, dus wees daar wel voorzichtig mee! Mocht je twijfelen of jouw apparaat dit aankan, kun je zoals hierboven beschreven ook het bevroren fruit eventjes in de magnetron doen zodat het iets zachter wordt. Bij mij werkt dat goed en op deze manier kan ik zelfs nicecream maken met de staafmixer.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties