Menu
ontbijt

Nicecream met mango, kersen en granola

Nicecream mango - kersen

Nicecream, ken je dat? Het is een soort ijs, maar dan enkel gemaakt van bevroren fruit en yoghurt. Je voegt er geen suikers aan toe. Op deze manier kun je prima ijs eten als ontbijt! Nicecream dus… Ik moet zeggen dat ik persoonlijk nicecream een beetje te koud vind op de vroege ochtend. Maar als ik het fruit helemaal laat ontdooien, krijg ik een smoothie….

Nicecream maken

Mijn oplossing is om het bevroren fruit heel even in de magnetron te doen. Een minuutje maar, op half vermogen. Op die manier is de ergste kou er net af, maar is het fruit nog wel bevroren genoeg om die lekkere nicecream structuur te houden. Mocht jij het nou geen probleem vinden om te ontbijten met ijs, dan kun je het fruit natuurlijk ook gewoon meteen uit de vriezer verwerken in dit recept. Met dit nicecream recept kun je oneindig variëren. Deze keer gebruikte ik mango en kersen, maar je kunt natuurlijk ook aardbeien gebruiken, frambozen, een bosvruchtenmix… Net in wat voor fruit je zelf zin hebt!

Zelf nicecream maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wat vers en bevroren fruit, yoghurt, én een goede blender of keukenmachine. Niet iedere blender / keukenmachine kan bevroren fruit handelen, dus wees daar wel voorzichtig mee! Mocht je twijfelen of jouw apparaat dit aankan, kun je zoals hierboven beschreven ook het bevroren fruit eventjes in de magnetron doen zodat het iets zachter wordt. Bij mij werkt dat goed en op deze manier kan ik zelfs nicecream maken met de staafmixer.

Nicecream met mango, kersen en granola

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: IJsNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

486

kcal

Een lekker koud ontbijt: nicecream van mango en kersen met een topping van knapperige granola.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 250 gr 250 bevroren mango

  • 250 gr 250 bevroren kersen

  • 2 2 bananen

  • 350 ml 350 dikke yoghurt

  • 1 el 1 honing

  • 60 gr 60 granola

Bereiding

  • Doe de stukjes bevroren mango met 1 in stukjes gesneden banaan en 200 ml yoghurt in de blender of keukenmachine. Pureer tot het de structuur van romig ijs heeft. Verdeel de mango nicecream over twee kommen of Mason Jars.
  • Doe nu de bevroren kersen met de andere – in stukjes gesneden – banaan in de blender of keukenmachine. Doe de rest van de yoghurt erbij en voeg de honing toe. Pureer tot een mooi romig geheel en verdeel ook de kersen nicecream over de kommen.
  • Top je ontbijt af met een paar eetlepels granola en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Overrijpe bananen en ander overrijp fruit zijn heel lekker in nicecream!
Recept mango nicecream

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter