Een heerlijke groente waar je van alles mee kunt! Je kunt spinazie heel goed rauw eten, in een salade of smoothie bijvoorbeeld. Ook gekookt is de groente heel lekker (heerlijk met een gekookt eitje erbij). Daarnaast kun je hem ook prima verwerken in een quiche, omelet of een roerbakschotel bijvoorbeeld.
Kopen, Bewaren & Bereiden


Spinazie kun je zowel vers als diepgevroren kopen. Verse spinaziebladeren moeten mooi groen van kleur zijn en de blaadjes moeten er nog goed uitzien (als ze slap worden zijn ze al aan het verleppen).
Indien je niet hebt gekozen voor de voorgewassen variant, moet je de bladeren heel goed uitspoelen met water, er zit altijd veel zand tussen. Normaal gesproken staat duidelijk op de verpakking vermeld of de groente al dan niet is voorgewassen, dus bekijk het etiket goed!
Je kunt de groente na het openen van de verpakking nog zo’n twee dagen bewaren. Vouw de zak goed dicht en bewaar hem in de koelkast.
Bereidingstijden:
- Koken: 5-7 minuten
- Roerbakken: 3-5 minuten
- Smoren of stomen: 10 minuten
Spinazie gezond?


Yes! Volgens salusi.nl verkleint het eten van deze groente de kans op hart- en vaatziekten. Er zitten erg veel vezels in en een berg vitamine (A, B, C, E en K) en ook nog eens veel mineralen zoals kalium, calcium, fosfor & magnesium. En, waarschijnlijk weet je nog wel van vroeger (Popeye!) dat spinazie erg rijk is aan ijzer. Een goed idee dus om deze groente vaker op tafel te zetten.
Restje spinazie over?


Zeker uit een zak is spinazie niet al te lang houdbaar, hoogstens een paar dagen. Geen probleem, want met de blaadjes kun je nog allerlei lekkers maken. Je kunt eenvoudig een handje blaadjes verwerken in verschillende gerechten, of wellicht heb je wel zoveel over dat je deze lekkere groente een hoofdrol kan geven. Een paar tips voor als je niet zo heel veel over hebt:
- Verwerk de blaadjes in een smoothie (vooral lekker in combinatie met banaan)
- Maak er een lekkere lunchsalade van (combineer met gewone sla als het niet genoeg is)
- Bak de blaadjes mee in een omelet
En mocht je wél flink wat blaadjes over hebben:
Recepten met spinazie


Ik heb inmiddels als behoorlijk wat recepten met spinazie online staan. Een paar favorieten:
2 Reacties
Merel Teunis
7 september 2016 at 09:46Haha ode aan spinazie inderdaad!! Ik gebruik spinazie echt overal voor, heerlijke groente en zo makkelijk. :) Geniet van dit mooie weer!
Liefs, Merel
http://www.healthywanderlust.nl
Demi | DE KOOKFABRIEK
5 september 2016 at 08:51Met dit artikel ben ik echt helemaal eens. Dol op spinazie en je kunt er zoveel kanten mee op! Lekker!
Ik maak zelf ook regelmatig een heerlijk taart met spinazie en geitenkaas. Of wat dacht je van een lekkere risotto?