Menu
hersenspinsels

Onze keuken is nu echt af!

Alweer bijna een jaar geleden gaf ik jullie een kijkje in de keuken van ons nieuwe huis. Hoe het er toen uitzag, kun je hier teruglezen. Ik gaf toen al aan dat de keuken nog niet helemaal af was. Inmiddels hebben we er nog het één en ander aan gedaan, dus het leek me leuk om jullie een update te geven.

Stijl

We zijn redelijk stijlvast, want de stijl van onze keuken is redelijk gelijk aan die van het vorige huis. Ook toen kozen we voor offwhite keukenkastjes, met RVS grepen en een donker blad. Het is nu echter wel allemaal een stukje moderner en luxer geworden.

Wij houden zelf niet van een industriële keuken, en zijn meer voor een klassieke look gegaan. Om het niet te tuttig te maken, is alles wel lekker strak gehouden. Zo hebben we grove, RVS handgrepen gekozen en een heel dik (6 centimeter!) granieten aanrechtblad. Zo is het niet industrieel, maar toch stoer.

Gezellig hoekje

Eén van mijn grootste wensen voor deze keuken was een ‘gezellig hoekje’. In onze vorige keuken was daar geen ruimte voor, maar in dit huis hebben we een keuken met veel open ruimte en enorm veel licht. In de hoek is dan ook mijn wens voor een ‘gezellig hoekje’ gerealiseerd!

Eigenlijk is het heel simpel, maar toch ziet het er heel leuk uit al zeg ik het zelf. De planken zijn overblijfselen van een klusproject en die lagen dus gewoon nog bij ons in de schuur. Lekker low budget en zo doe je nog iets leuks met je oude planken, in plaats van dat ze maar liggen te liggen in de schuur!

Leren plankdragers

Om ze op te hangen bestelden we online leren plankdragers. Deze zijn overal online te koop en in talloze kleuren.

Het allerleukste? Dit hoekje heeft ons maar €25 gekost, omdat we de planken nog hadden liggen en de plankdragers kostten maar €25!

De inrichting van het plankje wisselt nog wel eens. Ik heb er verse kruiden op gehad maar het hoekje was net te donker en de plantjes gingen daardoor snel dood. Nu staat er standaard een mooi bosje droogbloemen op, een paar kookboeken en wat mooie kopjes.

Raambekleding

De allergrootste verandering ten opzichte van de vorige keer? We hebben EINDELIJK raambekleding! We hebben er héél lang op moeten wachten maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. We hebben gekozen voor zwarte shutters met een nerfstructuur.

Het enige nadeel vind ik dat het best wel stofvangers zijn, maar verder ben ik echt groot fan. Het leuke is dat je elk deel van de shutters los van elkaar open of dicht kunt zetten. Daardoor kun je steeds een andere sfeer creëren door te spelen met het licht. Hieronder zie je het verschil wanneer de shutters in het zijraam helemaal open, half dicht en helemaal dicht zijn. Zie je hoe het licht in de keuken daardoor veranderd?

Ik vind dit echt super handig, want zo kan ik koken zonder dat de zon in mijn gezicht schijnt. En bij het fotograferen van mijn eten is het ook perfect, want je kunt er zowel heel hard licht als zachter licht mee creëren. Kortom, ik ben fan!

Een kanttekening: shutters zijn schitterend, maar ook erg prijzig. Voor een meer budgetvriendelijke oplossing kun je natuurlijk ook zwarte vitrage kiezen voor je raambekleding keuken.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter