Opgerolde wentelteefjes, misschien heb je ze wel eens langs zien komen op Pinterest? Daar zie ik ze in ieder geval wel regelmatig, en ze leken me zo lekker! De wentelteefrolletjes die ik daar langs zag komen, waren vaak gevuld met Nutella en aardbei. Heerlijk natuurlijk, maar ik wilde wat anders!
Wentelteefjes met lemon curd en frambozen
We hebben inmiddels een paar mooie zonnige dagen gehad en ik krijg de lente een beetje in m’n bol, dus ik besloot aan de slag te gaan met een zomerse vulling voor deze opgerolde wentelteefjes. Dat werd een combinatie van mascarpone, lemon curd & frambozen. Klinkt dat lekker of klinkt dat lekker?
Die heerlijke citroencrème kun je trouwens makkelijk zelf maken met dit lemon curd recept. Maar kant en klaar kopen kan natuurlijk ook!
Wentelteefrolletjes
Eerlijk is eerlijk, als ik zo’n prachtige Pinterest-foto zie van die opgerolde wentelteefjes dan denk ik al snel: mij teveel werk. En ja, dit is wel ietsje meer werk dan het maken van ‘gewone’ wentelteefjes, maar geloof me, deze wentelteefrolletjes met frambozen en lemon curd zijn het echt waard.
Eerlijkheid gebied me te bekennen dat ik alle zes de rolletjes op de foto zelf heb opgegeten… Manlief was een weekend weg en qua fotogeniekheid dacht ik dat zo’n piramide van wentelteefrolletjes er leuker uit zou zien dan drie rolletjes naast elkaar. Best erg hè…
Nou ja, ik heb ze dus allemaal alleen opgegeten. Was ik daarna misselijk? Jazeker! Was het het waard? Dat ook! Goed, genoeg geouwehoerd, laten we doorgaan naar het recept voor opgerolde wentelteefjes met lemon curd en frambozen!
Meer wentelteefjes inspiratie
Ook lekker: wentelteefjes met aardbei of appel.

Opgerolde wentelteefjes met lemon curd en frambozen
Ingrediënten
- 6 sneetjes witbrood (casinobrood is het beste)
- 100 gr mascarpone
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 ei
- 100 ml melk
- 6 tl lemoncurd
- 125 gr frambozen
Zo maak je het
- Snijd de korsten van het witbrood en rol de sneetjes iets platter met behulp van een deegroller.
- Doe de mascarpone en de kristalsuiker in twee aparte bakjes. Rasp de helft van de citroenschil over de mascarpone, en de andere helft door de suiker. Pers de helft van de citroen uit en doe het sap bij de mascarpone. Roer beide bakjes goed door.
- Besmeer de sneetjes witbrood met het mascarponemengsel. Verdeel over elk sneetje brood een flinke theelepel lemoncurd (het is verleidelijk om er veel op te doen, ik weet het, maar de rolletjes moet je nog wel goed dicht kunnen vouwen!). Snijd 1 framboos per broodje in een paar stukjes en verdeel over de lemoncurd. Rol de broodjes op en druk ze een beetje aan zodat ze goed dichtzitten.
- Klop het ei los met de melk in een diep bord. Verhit wat roomboter of olie in een grote koekenpan, haal de wentelteefrolletjes door het ei/melkmengsel en bak ze rondom goudbruin.
- Serveer de opgerolde wentelteefjes met de citroensuiker en extra frambozen.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties