Ik roep wel eens dat ik bijna nooit pasta eet, en dat is ook echt zo. Waarom? Geen idee, want als ik het dan weer eens eet, is het zó lekker! En dat geldt ook voor deze orechiette met tomaten-courgette saus. Ik maakte ‘m omdat ik een goede bodem wilde hebben voor een hardloopwedstrijd maar het was zo lekker dat ik er toch weer teveel van at. Gevolg: de laatste drie kilometer liep ik met pijn in m’n zij! Gelukkig zette ik wel een goede tijd neer, dus geen nare herinneringen aan dit pasta-recept ;-) Orechiette… Een grappige naam hè? Vond ik ook, dus ik ben even op zoek gegaan naar de betekenis ervan. Orechiette betekent ‘oortjes’ in het Italiaans en die vorm heeft de pasta dan ook! Weer wat geleerd.
Voor dit pasta recept maakte ik gebruik van een pot kant en klare pastasaus. Ik ben eigenlijk heel erg tegen kant en klare pakjes & zakjes, want daar zit meestal veel zout in en veel onnodige toevoegingen die je niet zou gebruiken als je het zelf maakt. Maar, in de pastasaus die ik gebruikte (Salsa Rustica van Grand’Italia) zit echt alleen maar tomaat. Geen zout, geen gekke onnodige toevoegingen, alleen tomaat! En kijk, dan is kant & klaar natuurlijk prima.
Tip: liever vegetarisch? Laat dan de ham weg uit het recept. Je kunt deze ook vervangen door wat extra groente: een prei bijvoorbeeld, of champignons.
Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen (orechiette en pastasaus), voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
1 Reactie
Eef
27 april 2017 at 19:07Wat een lekker recept heb je ermee gemaakt! Ik vind de orechiette echt zo leuk eruit zien maar wist niet dat het oortjes betekende, weer wat geleerd :)