Ik houd zelf van een ouderwetse appeltaart met lekker veel deeg, dus in dit recept maak je daar een flinke hoeveelheid van. Voor een stevige bodem en korst, hmmmm! Van rozijnen in de appeltaart ben ik niet persé fan, daarom verving ik ze door stukjes amandelspijs. Een erg lekkere twist maar als je zelf liever rozijnen in de appeltaart hebt, vervang de stukjes spijs dan vooral door rozijnen!
Appeltaart maken veel werk?


Daar kan ik kort over zijn: ja! Ouderwetse appeltaart is zeker niet de snelste taart om te maken. Je moet het deeg maken, veel appels schillen en klein snijden, en dan nog de repen deeg maken om de appeltaart mee af te dekken. Als je een snelle taart wilt maken kun je dan ook beter voor een andere taart kiezen, deze stroopwafel boterkoek bijvoorbeeld. Maar is het de moeite waard? Absoluut! De appeltaart is niet voor niets al jaren één van de meest populaire taarten van Nederland! Het is gewoon een heerlijk taartje. Een lekker royale laag knapperig deeg, met die onweerstaanbare vulling van appels met kaneel. Echt zalig.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties