Hachee, eigenlijk durfde ik het heel lang niet te maken. Mijn oudtante – die onlangs op 94-jarige leeftijd overleed – maakte dit namelijk zó lekker, dat ik me eigenlijk niet durfde te wagen aan een recept voor ouderwetse hachee. Natuurlijk vroegen we elke keer als we hachee komen eten om het recept, maar je weet hoe dat gaat met ouderwetse recepten: die staan niet op papier. Er kwamen dan wel wat aanwijzingen zoals dat je evenveel vlees als uien moet gebruiken, en het laatste half uur ontbijtkoek toe moet voegen aan de hachee, maar daar bleef het dan ook bij. Uiteindelijk heb ik me over mijn schroom heen gezet en een poging gewaagd tot het maken van ouderwetse hachee! Toen ik manlief vroeg of deze even lekker was als die van mijn oudtante, zei hij volmondig ja, dus hier is het recept in ieder geval goedgekeurd!
Tips voor het maken van ouderwetse hachee
Een paar handige tips waardoor jouw hachee nóg lekkerder wordt:
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je het gaat aanbakken
- Doe een scheut azijn bij het water, dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt
- Net als veel andere stoofpotten is ook hachee de volgende dag nóg lekkerder, maak het dus gerust een dag van tevoren
Hachee maak je het beste in een goede braadpan.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
1 Reactie
Annie
2 oktober 2019 at 09:11Dit is inderdaad het ouderwets recept van hachee.
Ik doe er zelf nog wat peper ,zout en een rundvleesboulion blokje bij.
Wil je het helemaal goed doen , dan eet je dit gerecht met rode kool en aardappelen.
Eet smakelijk.