Menu
bijgerechten

Ovenschotel met broccoli en bloemkool

Ovenschotel met broccoli en bloemkool

Broccoli en bloemkool, vroeger moest ik er niet zoveel van hebben, maar tegenwoordig komen deze groentes hier heel vaak op tafel. Soms gewoon gekookt (maar niet te lang, het moet nog wel een beetje bite hebben!), soms gegrild, in een quiche, in pastasaus… Kortom, super veelzijdig deze groentes. Ook in deze ovenschotel met broccoli en bloemkool zijn ze heerlijk.

Gegratineerde groenten

Het laagje kaas bovenop de broccoli en bloemkool maakt deze ovenschotel superlekker, maar ook de groentes zelf krijgen al lekker veel smaak mee. Door wat kerriepoeder en een snufje chilipoeder toe te voegen, krijgen de groentes een heerlijke kruidige smaak en een beetje pit.

Tips voor bij de ovenschotel met broccoli en bloemkool

Je kunt er wat aardappels (gebakken of gekookt, net wat je lekker vindt) en een stukje vleesvervanger, vlees of vis bij serveren voor een complete maaltijd.

Ovenschotel met broccoli en bloemkool

4 from 7 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

130

kcal

Een heerlijk bijgerecht: gegratineerde broccoli en bloemkool. Met wat aardappels en een stukje vleesvervanger, vlees of vis maak je er een complete maaltijd van.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 400 gr 400 broccoli, in roosjes

  • 400 gr 400 bloemkool, in roosjes

  • 2 tl 2 kerriepoeder

  • 0,5 tl 0,5 chilipoeder

  • peper en zout naar smaak

  • 75 gr 75 geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en breng ze aan de kook in een laagje water met wat zout (de groentes hoeven niet onder te staan). Laat de bloemkool 8 minuten koken en voeg de broccoli in de laatste 4 minuten toe.
  • Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Doe de groenten nu in een ovenschaal.
  • Voeg de kerrie, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en roer deze goed door de groenten heen.
  • Verdeel de geraspte kaas over de groenten en bak de ovenschotel met broccoli en bloemkool 15 minuten, zodat de kaas een mooi korstje vormt.

Opmerkingen

  • Je kunt de groentes al eerder koken en tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Een restje kun je de volgende dag ook nog eten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

4 Reacties

  • Susanne cornet
    2 juni 2022 at 12:14

    Erg lekker en gemakkelijk van te voren klaar te maken, ik heb er kleine gehaktballetjes, door gedaan. (van te voren gebakken) was een lekkere combinatie!

    Reply
    • Sandra
      2 juni 2022 at 13:02

      Oh wat een goed idee Susanne, leuke variatie!

      Reply
  • Hillechien Knoppert
    13 januari 2022 at 20:17

    Heerlijk!

    Reply
    • Sandra
      14 januari 2022 at 15:50

      Wat leuk dat je deze ovenschotel met broccoli hebt gemaakt Hillechien, en superfijn dat je de moeite hebt genomen het recept te beoordelen. Ben ik erg blij mee!

      Reply

Laat een reactie achter