Broccoli en bloemkool, vroeger moest ik er niet zoveel van hebben, maar tegenwoordig komen deze groentes hier heel vaak op tafel. Soms gewoon gekookt (maar niet te lang, het moet nog wel een beetje bite hebben!), soms gegrild, in een quiche, in pastasaus… Kortom, super veelzijdig deze groentes. Ook in deze ovenschotel met broccoli en bloemkool zijn ze heerlijk.
Gegratineerde groenten
Het laagje kaas bovenop de broccoli en bloemkool maakt deze ovenschotel superlekker, maar ook de groentes zelf krijgen al lekker veel smaak mee. Door wat kerriepoeder en een snufje chilipoeder toe te voegen, krijgen de groentes een heerlijke kruidige smaak en een beetje pit.
Tips voor bij de ovenschotel met broccoli en bloemkool
Je kunt er wat aardappels (gebakken of gekookt, net wat je lekker vindt) en een stukje vleesvervanger, vlees of vis bij serveren voor een complete maaltijd.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
Hillechien Knoppert
13 januari 2022 at 20:17Heerlijk!
Sandra
14 januari 2022 at 15:50Wat leuk dat je deze ovenschotel met broccoli hebt gemaakt Hillechien, en superfijn dat je de moeite hebt genomen het recept te beoordelen. Ben ik erg blij mee!