Ohhh spruitjes, wat zaaien ze een verdeeldheid. Ik moet zeggen dat ik er ook geen mega-fan van ben, maar als je ze lekker klaarmaakt vind ik prima te eten. In deze ovenschotel met spruitjes, combineer je ze met een fris en kruidig ricottamengsel. Kijk, dan word ik wel blij van spruitjes!
Spruitjes uit de oven
Sowieso vind ik spruitjes die in de oven klaargemaakt zijn, meestal wel lekker. Je vindt daarom nog twee andere ovenschotels met deze kleine knolletjes op mijn blog: spruitjes uit de oven met granaatappel, en spruitjes uit de oven met spek en cheddar. Ook echte aanraders!
Spruitjes ovenschotel van Donna Hay
Ik haalde de inspiratie voor het recept van deze spruitjes ovenschotel uit het kookboek Fresh & Light van Donna Hay. Dit kookboek staat echt al jaren in mijn kast en ik heb er al veel uit gekookt. In dit kookboek maakt ze veel gebruik van citroen en ricotta, en ook in dit recept komen die twee ingrediënten weer prominent naar voren. Verder maak je de ovenschotel met spruitjes op smaak met tijm. Dit is mijn favoriete kruid en je vind het in héél veel recepten op mijn blog terug! Goed, genoeg gekletst. Door naar het recept!

Ovenschotel met spruitjes en ricotta
Ingrediënten
- 500 gr spruitjes
- 250 gr ricotta
- 80 gr parmezaan
- 2 eieren
- 375 ml melk
- 1 citroen (rasp)
- 2 tl tijm
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de spruitjes en halveer ze.
- Klop de ricotta los met de eieren en voeg de melk toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg de geraspte parmezaan, citroenrasp en tijm toe en breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
- Leg de gehalveerde spruitjes in een ovenschaal, het ziet er het mooiste uit als je ze met de snijkant naar boven legt, maar dit is natuurlijk geen must.
- Giet het ricottamengsel over de spruitjes en bak de ovenschotel met spruitjes in 45 minuten gaar.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties