Overnight oats waren een tijdje heel hip. En eerlijk is eerlijk, de Engelse naam klinkt wel een stuk lekkerder dan ‘koude havermoutpap’. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet zoveel berichten over dit papje voorbij ziet komen. Dat is het grappige aan het volgen van veel foodbloggers op Instagram, je blijft vanzelf op de hoogte van alle foodtrends ;-) Maar goed, hip of niet, overnight oats komen bij mij van tijd tot tijd nog steeds op tafel. Ik gebruikte daar al een tijdje een basisrecept voor (melk, havermout, honing en fruit) maar vond dat toch nog iets missen. Na wat experimenteren kwam ik tot onderstaand recept en ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben. Hopelijk vind jij het ook lekker!
Mealpreppen
Het fijne aan overnight oats is dat je er ‘s ochtends vrijwel geen tijd meer aan hoeft te besteden, want de avond ervoor maak je deze havermoutpap al klaar. De volgende ochtend hoef je er alleen nog maar wat vers fruit aan toe te voegen, en je kunt ontbijten. Ook super handig als ontbijtje ‘to go’ zo’n kommetje overnight oats. Het is dan het handigste om het recept klaar te maken in een goed afsluitbare pot (bijvoorbeeld een Mason Jar zoals op de foto). Die kun je goed afsluiten, wel zo handig tegen lekgevaar!
Tip: met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik verschillende soorten fruit, voeg noten toe…


1 Reactie
Eef
24 mei 2017 at 10:30Weet je dat ik nog steeds niet heel goed een mening heb gevormd over overnight oats. Ik ben er niet weg van maar vind het zeker ook niet, niet lekker. Misschien eens jouw versie proberen, ben benieuwd :)