Menu
ontbijt

Overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

Overnight oats

Overnight oats waren een tijdje heel hip. En eerlijk is eerlijk, de Engelse naam klinkt wel een stuk lekkerder dan ‘koude havermoutpap’. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet zoveel berichten over dit papje voorbij ziet komen. Dat is het grappige aan het volgen van veel foodbloggers op Instagram, je blijft vanzelf op de hoogte van alle foodtrends ;-)

Vegan overnight oats

Maar goed, hip of niet, overnight oats komen bij mij van tijd tot tijd nog steeds op tafel. Ik gebruikte daar al een tijdje een basisrecept voor, maar vond dat toch nog iets missen. Ook maakte ik het met gewone melk & honing, terwijl je juist heel makkelijk vegan overnight oats kunt maken door de gewone melk te vervangen door plantaardige melk, en de honing door maple syrup.

Na wat experimenteren kwam ik tot onderstaand recept en ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben. Hopelijk vind jij het ook lekker! Voor meer inspiratie vind je hier al mijn vegan recepten.

Mealpreppen

Het fijne aan overnight oats is dat je er ’s ochtends vrijwel geen tijd meer aan hoeft te besteden, want de avond ervoor maak je deze havermoutpap al klaar. De volgende ochtend hoef je er alleen nog maar wat vers fruit aan toe te voegen, en je kunt ontbijten.

Havermout ontbijt to go

Ook super handig als ontbijtje ’to go’ zo’n kommetje overnight oats. Ik maak het wel eens als ik weet dat ik de volgende ochtend niet zoveel tijd heb bijvoorbeeld, dan eet ik dit op kantoor in plaats van dat ik thuis rustig ontbijt. Het is dan het handigste om het overnight oats recept klaar te maken in een goed afsluitbare pot (bijvoorbeeld een Mason Jar zoals op de foto, of een andere handige lunchbeker zoals deze van Mepal). Die kun je goed afsluiten, wel zo handig tegen lekgevaar!

Heb je voor de afwisseling meer zin in warme havermout? Dan tip ik deze warme havermout met appel en kaneel, en deze havermoutpap met sinaasappel.

Tip: met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik verschillende soorten fruit, voeg noten toe…

Overnight oats

Overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

Overnight oats: een lekker en voedzaam ontbijt dat je van te voren klaar kunt maken en ook heel handig is als ’to go’ ontbijt.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 200 ml melk (bv amandelmelk of havermelk)
 • 40 gr havermout
 • 1 banaan
 • 1 el maple syrup + eventueel wat extra
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl vanille-extract
 • vers fruit om te garneren, bijvoorbeeld blauwe bessen en aardbeien

Zo maak je het

 • Meng de melk met de havermout. Prak de banaan en roer deze er voorzichtig door.
 • Voeg de maple syrup, kaneel en het vanille-extract toe en roer nogmaals voorzichtig door. Zet dit mengsel afgedekt in de koelkast.
 • Voeg de volgende ochtend de blauwe bessen en aardbeien toe, en garneer eventueel met een scheutje maple syrup.

Notities

u003cliu003eTip: vervang de honing door maple syrup om dit ontbijt vegan te maken. u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 385kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept overnight oats

1 Reactie

 • Eef
  24 mei 2017 at 10:30

  Weet je dat ik nog steeds niet heel goed een mening heb gevormd over overnight oats. Ik ben er niet weg van maar vind het zeker ook niet, niet lekker. Misschien eens jouw versie proberen, ben benieuwd :)

  Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept