ontbijt

Overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

Overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

Overnight oats waren een tijdje heel hip. En eerlijk is eerlijk, de Engelse naam klinkt wel een stuk lekkerder dan ‘koude havermoutpap’. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet zoveel berichten over dit papje voorbij ziet komen. Dat is het grappige aan het volgen van veel foodbloggers op Instagram, je blijft vanzelf op de hoogte van alle foodtrends ;-) Maar goed, hip of niet, overnight oats komen bij mij van tijd tot tijd nog steeds op tafel. Ik gebruikte daar al een tijdje een basisrecept voor (melk, havermout, honing en fruit) maar vond dat toch nog iets missen. Na wat experimenteren kwam ik tot onderstaand recept en ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben. Hopelijk vind jij het ook lekker!

Het fijne aan overnight oats is dat je er ‘s ochtends vrijwel geen tijd meer aan hoeft te besteden, want de avond ervoor maak je deze havermoutpap al klaar. De volgende ochtend hoef je er alleen nog maar wat vers fruit aan toe te voegen, en je kunt ontbijten. Ook super handig als ontbijtje ‘to go’ zo’n kommetje overnight oats. Het is dan het handigste om het recept klaar te maken in een goed afsluitbare pot (bijvoorbeeld een Mason Jar zoals ik die gebruik op de foto). Die kun je goed afsluiten, wel zo handig tegen lekgevaar!

Tip: met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik verschillende soorten fruit, voeg noten toe…

Recept overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

(voor 1 persoon)

  • 150-200 ml melk (bv gewone melk, sojamelk of amandelmelk)
  • 4 el havermoutvlokken (als je het te dun vind, voeg dan nog wat toe)
  • 1 banaan
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • vers fruit om te garneren: ik gebruikte een flinke hand blauwe bessen en een paar aardbeien
  • Eventueel: maple syrup

Zo maak je overnight oats met blauwe bessen en aardbeien

Meng de melk met de havermout. Prak de banaan en roer deze er voorzichtig door.

Voeg de honing, kaneel en het vanille-extract toe en roer nogmaals voorzichtig door. Zet dit mengsel afgedekt in de koelkast.

Voeg de volgende ochtend de blauwe bessen en aardbeien toe, en garneer eventueel met een scheutje maple syrup.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Weet je dat ik nog steeds niet heel goed een mening heb gevormd over overnight oats. Ik ben er niet weg van maar vind het zeker ook niet, niet lekker. Misschien eens jouw versie proberen, ben benieuwd :)

    24 mei 2017 at 10:30
  • Reactie achterlaten