Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / snel klaar

Pad Thai – Thais roerbakgerecht met noedels

Vegetarische Pad Thai

Pad Thai of andere gerechten met noodles maak ik eigenlijk heel regelmatig, en vaak weer nét even anders. Zo maak ik regelmatig een variant van Pad Thai met garnalen, superlekker! Maar wist je dat je ook heel makkelijk een Pad Thai zonder vis kunt maken? In plaats van vlees of vis gebruik je in deze versie paddenstoelen. Die breng je goed op smaak met allerlei lekkers (knoflook, gember, vissaus, sojasaus…).

Noedels met veel smaakmakers

In de Aziatische keuken gebruik je vaak veel ingrediënten voor een gerecht, dat is in dit recept niet anders, maar de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. En heb je eenmaal alles klaarstaan, dan is deze Pad Thai binnen een kwartiertje klaar, dus je kunt lekker snel aan tafel. Wel zo fijn op een doordeweekse dag…

Pad Thai – Thais roerbakgerecht met noedels

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorie

619

kcal

Deze Pad Thai met paddenstoelen staat binnen een handomdraai op tafel met dit makkelijke recept.

Ingrediënten

  • 2 nestjes noedels

  • 2 tenen knoflook

  • 1 cm gember

  • 1 rode peper

  • 1 bosje bosuitjes

  • 250 gr paddenstoelenmix

  • 100 gr taugé

  • 2 el vissaus

  • 2 el sojasaus

  • 50 gr ongezouten pinda’s

  • 2 eieren

Bereiding PAD THAI

  • Breng een liter water aan de kook. Snijd de knoflook, gember en de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen. Bewaar een paar ringetjes rode peper en wat ringetjes van het groen van de bosui voor de garnering.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit de knoflook een minuut. Voeg de gember, rode peper, bosui en paddenstoelen toe en roerbak nog twee minuten op hoog vuur.
  • Kook ondertussen de noedels in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.
  • Voeg de noedels, taugé, vissaus en sojasaus toe aan het paddenstoelen-mengsel en roerbak twee minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak een holte in het gerecht en breek hier de eieren in. Roerbak het gerecht nog twee minuten en garneer de Pad Thai met de pinda’s, wat ringetjes rode peper en bosui.

Opmerkingen

  • Restje over? Bewaar het in de koelkast en eet het de volgende dag als lunch. Even opwarmen en klaar!
Recept Pad Thai vegetarisch

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

3 Reacties

  • Jikkie
    17 juli 2021 at 17:57

    Inderdaad, vissaus in een vegetarisch gerecht?

    Reply
    • Sandra
      18 juli 2021 at 19:26

      Oeps… Goed punt, ik pas het aan!!

      Reply
  • san
    9 maart 2021 at 16:29

    vissaus in een vegetarisch gerecht?

    Reply

Laat een reactie achter