vegetarisch

Pad Thai – Thais roerbakgerecht met noedels (vegetarisch)

Vegetarische Pad Thai

Pad Thai of andere gerechten met noodles maak ik eigenlijk heel regelmatig, en vaak weer nét even anders. Als ik geen zin heb in een maaltje zonder vlees, maak ik vaak een variant van Pad Thai met garnalen, superlekker! Maar wist je dat je ook heel makkelijk een vegetarische Pad Thai kunt maken? In plaats van vlees of vis gebruik je in deze versie paddenstoelen. Die breng je goed op smaak met allerlei lekkers (knoflook, gember, vissaus, sojasaus…) en dus is dit gerecht ideaal voor een dagje zonder vlees. Bovendien is deze Pad Thai binnen een kwartiertje klaar, dus je kunt lekker snel aan tafel. Wel zijn fijn op een doordeweekse dag…

Recept Pad Thai

(voor 2 personen)

  • 2 nestjes noedels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper
  • Bosje bosuitjes
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 100 gr tauge
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 50 gr ongezouten pinda’s
  • 2 eieren
  • peper & zout

Zo maak je de vegetarische Pad Thai met paddenstoelen

  • Kook een liter water. Snijd de knoflook, gember en de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen. Bewaar een paar ringetjes rode peper en wat ringetjes van het groen van de bosui voor de garnering.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit de knoflook een minuut. Voeg de gember, rode peper, bosui en paddenstoelen toe en roerbak nog twee minuten op hoog vuur.
  • Kook ondertussen de noedels in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.
  • Voeg de noedels, taugé, vissaus en sojasaus toe aan het paddenstoelen-mengsel en roerbak twee minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak een holte in het gerecht en breek hier de eieren in. Roerbak het gerecht nog twee minuten en garneer de Pad Thai met de pinda’s, wat ringetjes rode peper en bosui.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten