Menu
bijgerechten

Paksoi roerbak met oestersaus

Paksoi roerbak met oestersaus

Het is alweer een paar jaar terug dat ik mee was tijdens een ‘foodietour’ in Den Haag. Een hele leuke tour, waarbij we onder andere een stop maakten bij Amazing Oriental, een bekende Aziatische supermarktketen met meerdere vestigingen in Nederland. Daar proefden we een simpel, maar lekker bijgerecht van Choy sum (bloeiende Chinese kool) die op smaak gebracht was met knoflook, oestersaus en gebakken uitjes. Het is al die jaren in mijn hoofd blijven hangen en nu besloot ik dit roerbakgerecht eens zelf thuis te maken, maar dan met paksoi want dat is wat beter verkrijgbaar.

Snel bijgerecht

Dit snelle roerbakgerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Het is erg lekker om deze paksoi roerbak te serveren met rijst en garnalen. Die garnalen zou je trouwens prima mee kunnen wokken met de paksoi, dan nemen ook de garnalen de lekkere smaak op van de knoflook en de oestersaus.

Paksoi roerbak met oestersaus

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

143

kcal

Paksoi wokken is lekker & snel! Dit bijgerecht van paksoi met oestersaus en ketjap is lekker bij bijvoorbeeld rijst en garnalen.

Ingrediënten

  • 1 paksoi

  • 3 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1,5 el oestersaus

  • 1,5 el ketjap manis

  • 1 el sesamzaad

  • 2 el gebakken uitjes

  • Eventueel voor erbij: rijst en garnalen (die kun je ook mee-roerbakken met de paksoi)

Bereiding

  • Snijd de knoflook en rode peper fijn. Was de paksoi goed en snijd de onderkant eraf. De stengels kun je intact laten of in reepjes snijden.
  • Roerbak de knoflook, peper en paksoi ongeveer vijf minuten in wat olie, de oestersaus en de ketjap manis.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Schud ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.
  • Bestrooi de paksoi roerbak met de sesamzaadjes en de gebakken uitjes.
Recept paksoi met gebakken uitjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter