ontbijt

Pancakes met aardbeien en slagroom

Pancakes met aardbeien en slagroom

Oef, pancakes! Daar mag je me wel voor wakker maken hoor. Gebeurt in de praktijk niet, want le husband blijft maar zeggen dat ik ze véél mooier bak dan hij. Tja, smart move want tegen zo’n compliment is weinig in te brengen toch? En als we het dan toch over de liefde hebben: deze pancakes met aardbeien en slagroom kun je zomaar serveren op Valentijnsdag of Moederdag. Ik besloot trouwens om over de stapel pancakes ook nog een beetje karamelsaus te gieten. Dat bleek niet zo’n goed idee, de saus zorgde ervoor dat de slagroom begon te ‘smelten’ en mijn mooie pancake-toren begon in te storten! Snel een foto gemaakt dus helaas is de foto niet fantastisch geworden. Maar geloof mij maar dat je zeker vrienden maakt met dit ontbijt.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats; deze pancakes vullen enorm als je volkorenmeel gebruikt. Zelf vind ik dat wel fijn en met dit meel zijn ze ook wat voedzamer. Maar wil je dat niet, gebruik dan gerust normale bloem.

Recept pancakes met aardbeien en slagroom voor 2 personen

  • 3 el roomboter
  • 150 gr volkorenmeel of gewone bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 2 handjes aardbeien
  • slagroom (vers of uit een bus)

Smelt de roomboter en meng deze met het meel of de bloem. Voeg de bakpoeder toe en roer even door.

Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe en klop tenslotte het ei door het beslag. Het beslag is vrij dik maar dit zorgt ervoor dat je mooie stevige pancakes krijgt straks.

Halveer de aardbeien en klop de slagroom op met suiker (als je verse slagroom gebruikt, je kunt natuurlijk ook een bus gebruiken als je dat wilt).

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep drie kleine hoopjes van het beslag in de pan. Draai de pancakes om zodra ze droog beginnen te worden aan de bovenkant en mooi bruin zijn aan de onderkant.

Beleg de pancakes met aardbeien en slagroom en serveer direct.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Hier mag je me iedere ochtend wel voor wakker maken!

    31 mei 2016 at 05:02
  • Reply Eef

    Ondanks de gesmolten slagroom vind ik ‘m er nog steeds veelte lekker uit zien! Heerlijk met die aardbeien & slagroom :)

    29 mei 2016 at 12:05
  • Reactie achterlaten