Menu
ontbijt

Pancakes met aardbeien en slagroom

Pancakes met aardbeien en slagroom

Oef, pancakes! Daar mag je me wel voor wakker maken hoor. Gebeurt in de praktijk niet, want le husband blijft maar zeggen dat ik ze véél mooier bak dan hij.

Tja, heel slim want tegen zo’n compliment is weinig in te brengen toch? En daardoor sta ik vrijwel elke zondag weer een stapeltje pancakes te bakken.

Pannenkoeken met aardbeien en slagroom

En als we het dan toch over de liefde hebben: deze pancakes met aardbeien en slagroom kun je zomaar serveren op Valentijnsdag of Moederdag.

Bij voorkeur op Moederdag, want op Valentijnsdag zijn de aardbeien natuurlijk nog niet in het seizoen. Maar dan kun je ze gerust ook met andere soorten fruit serveren.

Aardbeien & slagroom

Aardbeien en slagroom zijn net zo’n onlosmakelijk met elkaar verbonden combinatie als tomaat, mozzarella en basilicum, als appel met kaneel en als banaan met pindakaas.

Aan zo’n klassieke combinatie hoef je verder maar weinig te doen. In dit geval serveer je een lekkere stapel pancakes bij de aardbeien en slagroom.

Extra luchtige pancakes, want het geheim is dat je de eiwitten apart opklopt en pas op het laatst door het beslag spatelt. Daardoor krijg je een heerlijk luchtig beslag en dus extra fluffy pannenkoeken! Net als bij die beroemde American pancakes.

Pancakes met aardbeien en slagroom

Pancakes met aardbeien en slagroom

Heerlijk luchtige American pancakes met een topping van aardbeien en slagroom. Een ultiem verwen-ontbijt!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gr boter (gesmolten)
  • 1 snuf zout
  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • Voor erbij: in stukjes gesneden aardbeien, slagroom en stroop

Zo maak je het

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven een kom en voeg het zout toe. Roer alles door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
  • Scheid de eieren en klop het eiwit met behulp van een mixer stijf in een brandschone kom.
  • Voeg de eierdooiers toe aan het meel en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd.
  • Spatel ten slotte de opgeklopte eiwitten door het beslag. Roer niet te lang door maar spatel het er voorzichtig door, dan blijft het beslag luchtig.
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin en serveer ze met de in stukjes gesneden aardbeien, slagroom en stroop.

Notities

  • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).
  • Voedingswaarden

    Calorieën: 436kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept pannenkoeken met aardbeien en slagroom

    1 Reactie

    • Anne-Marie
      31 mei 2016 at 05:02

      Hier mag je me iedere ochtend wel voor wakker maken!

      Reply

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept