Oef, pancakes! Daar mag je me wel voor wakker maken hoor. Gebeurt in de praktijk niet, want le husband blijft maar zeggen dat ik ze véél mooier bak dan hij. Tja, heel slim want tegen zo’n compliment is weinig in te brengen toch? En daardoor sta ik vrijwel elke zondag weer een stapeltje pancakes te bakken. En als we het dan toch over de liefde hebben: deze pancakes met aardbeien en slagroom kun je zomaar serveren op Valentijnsdag of Moederdag. Bij voorkeur op Moederdag, want op Valentijnsdag zijn de aardbeien natuurlijk nog niet in het seizoen. Maar dan kun je ze gerust ook met andere soorten fruit serveren.
Aardbeien & slagroom
Aardbeien en slagroom zijn net zo’n onlosmakelijk met elkaar verbonden combinatie als tomaat, mozzarella en basilicum, als appel met kaneel en als banaan met pindakaas. Aan zo’n klassieke combinatie hoef je verder maar weinig te doen. In dit geval serveer je een lekkere stapel pancakes bij de aardbeien en slagroom. Extra luchtige pancakes, want het geheim is dat je de eiwitten apart opklopt en pas op het laatst door het beslag spatelt. Daardoor krijg je een heerlijk luchtig beslag en dus extra fluffy pannenkoeken!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
1 Reactie
Anne-Marie
31 mei 2016 at 05:02Hier mag je me iedere ochtend wel voor wakker maken!