ontbijt

Pancakes met lemoncurd en frambozen

Pancakes met lemoncurd en frambozen

Ohhh, wat ontbijt ik in het weekend toch graag met pancakes! Ik moet bekennen dat ik regelmatig op zondagochtend de koekenpan aanzet om wat pancakes te bakken. Het is ook gewoon veel te makkelijk, het beslag maken is zo gepiept en je kunt zoveel kanten op qua beleg… Of je nu trek hebt in hartig of zoet, pancakes zijn gewoon altijd goed! En deze pancakes met lemoncurd en frambozen al helemaal… Heerlijk fris en fruitig van smaak!

En, omdat ik een redelijk gezond basisrecept heb voor boekweit pancakes, kan ik dit ontbijt meestal wel verantwoorden naar mezelf, haha! Hoewel er natuurlijk ook niks mis is met een wat minder gezond ontbijtje zo op zijn tijd, zeker op zondag. Op maandag doen we wel weer normaal ;-) Je kunt het boekweitmeel overigens prima vervangen door gewone bloem hoor, als je niet van de smaak van boekweit houdt.

De lemoncurd kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar zelf lemoncurd maken is ook helemaal niet moeilijk.

Recept pancakes met lemoncurd en frambozen

(voor 9 stuks)

  • 50 gr boekweitmeel of bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
  • 1 banaan
  • Topping: lemoncurd en frambozen

Zeef het meel en de bakpoeder in een kom.

Klop de eieren en de melk door het meel.

Prak de banaan zo fijn mogelijk en voeg toe aan het beslag. Klop alles goed door elkaar.

Verhit wat olie in een pan en laat deze goed heet worden. Hoe heter de pan, hoe beter de pancakes lukken!

Schep steeds drie kleine hoopjes van het pancakebeslag in de pan. Als de bovenkant droog is, kun je de pancakes omdraaien en nog even verder bakken tot ook de onderkant mooi goudbruin is.

Beleg je homemade pancakes met lemoncurd en verse frambozen, en serveer meteen.

Ook lekker: pancakes met Nutella en banaan.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten