Gifgroene pandanfudge, ik durf te wedden dat je dat nog nooit gegeten hebt! Alhoewel… Echt unieke recepten bedenken is echt moeilijk. Met dit soort bijzondere gerechten denk ik altijd: hiervan weet ik zéker dat nog nooit iemand dit bedacht heeft! En tja, dan voer je een zoekopdracht in op Google (fudge met pandan) en zie je dat je toch niet de enige bent die dit ‘unieke’ idee had ;-) Maar goed, ik ben niet exact deze versie tegengekomen in de zoekmachine dus al met al is het toch een redelijk uniek recept.
Pandanpasta
Ik had nog een flesje pandanpasta in de kast liggen (dat ik eerder gebruikte om deze waanzinnige pandan pannenkoeken te maken) en ik besloot een paar druppels door een fudge-mengsel te roeren om het een mooi gifgroen kleurtje te geven.
Erop strooide ik een laag geroosterde kokos, want pandan & kokos gaan heel goed samen! En de kokos geeft meteen een beetje tegenwicht aan de mierzoete fudge.
Pandanpasta is goed verkrijgbaar bij de toko, meestal van het merk Koepoe Koepoe. In andere recepten voor pandanfudge wordt ook wel gebruik gemaakt van pandan extract in plaats van pasta, dus mocht je dat al in huis hebben, zou ik dat gewoon gebruiken.
Pandanfudge bewaren
Je kunt de fudge met pandan het beste in de koelkast bewaren, in een luchtdichte doos. Het blijft dan erg lang goed, als het moet wel wekenlang denk ik (immers bestaat dit recept grotendeels uit suiker, een uitstekend conserveermiddel!). Maar zolang lukt het je vast niet om deze pandanfudge onaangeroerd te laten ;-)
Tip als je net zo gek bent op fudge als ik: deze fudge met pure chocolade en noten en deze witte chocolade fudge zijn ook aanraders!

Pandanfudge met geroosterde kokos
Ingrediënten
- 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)
- 300 gr witte chocolade
- 2 el pandanpasta
- 50 gr geraspte kokos
Zo maak je het
- Maak het bakpapier een beetje nat, verfrommel het goed en vouw het weer uit. Bedek een bakvorm van 20×20 cm ermee. Door het papier te verfrommelen blijft het wat beter in de bakvorm zitten!
- Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan en laat het op een zacht vuurtje onder regelmatig omschudden mooi goudbruin worden.
- Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in blokjes.
- Voeg de witte chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
- Zodra de chocolade gesmolten is roer je de pandanpasta erdoor. Voeg steeds een beetje toe tot je de kleur hebt die je wilt hebben.
- Stort de fudge in de bakvorm en bestrooi met de geraspte kokos. Druk dit zachtjes aan zodat de kokos er niet meer los op ligt (dan valt het er straks af)
- Laat de pandanfudge opstijven in de koelkast. Na een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden.
Notities
Voedingswaarden

2 Reacties
Lianne
5 maart 2019 at 06:47Haha, dit ziet er tof uit! De foto viel meteen op op je Instagram pagina. Zodra ik een toko zie ga ik toch eens op zoek naar het spul. ☺
Atie Groot
16 februari 2019 at 21:15Dat ziet er lekker uit en wat een mooi kleurtje.