zoet

Pandanfudge met geroosterde kokos

Pandanfudge

Gifgroene pandanfudge, ik durf te wedden dat je dat nog nooit gegeten hebt! Alhoewel… Echt unieke recepten bedenken is echt moeilijk. Met dit soort bijzondere gerechten denk ik altijd: hiervan weet ik zéker dat nog nooit iemand dit bedacht heeft! En tja, dan voer je een zoekopdracht in op Google en zie je dat je toch niet de enige bent die dit ‘unieke’ idee had ;-) Maar goed, ik ben niet exact deze versie tegengekomen in de zoekmachine dus al met al is het toch een redelijk uniek recept.

Pandanpasta

Ik had nog een flesje pandanpasta in de kast liggen (dat ik eerder gebruikte om deze waanzinnige pandan pannenkoeken te maken) en ik besloot een paar druppels door een fudge-mengsel te roeren om het een mooi gifgroen kleurtje te geven. Erop strooide ik een laag geroosterde kokos, want pandan & kokos gaan heel goed samen! En de kokos geeft meteen een beetje tegenwicht aan de mierzoete fudge. Pandanpasta is goed verkrijgbaar bij de toko, meestal van het merk Koepoe Koepoe. In andere recepten voor pandanfudge wordt ook wel gebruik gemaakt van pandan extract in plaats van pasta, dus mocht je dat al in huis hebben, zou ik dat gewoon gebruiken. 

Pandanfudge met geroosterde kokos

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: IndonesischDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

40

stukjes
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

83

kcal
Opstijven

1

nacht

Heerlijk zoete fudge met een vleugje pandan en een toplaag van geraspte kokos. Makkelijk te maken en je hebt direct 40 stukjes dus een ruime hoeveelheid!

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)

  • 300 gr witte chocolade

  • 2 el pandanpasta

  • 50 gr geraspte kokos

Bereiding

  • Maak het bakpapier een beetje nat, verfrommel het goed en vouw het weer uit. Bedek een bakvorm van 20×20 cm ermee. Door het papier te verfrommelen blijft het wat beter in de bakvorm zitten!
  • Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan en laat het op een zacht vuurtje onder regelmatig omschudden mooi goudbruin worden.
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in blokjes.
  • Voeg de witte chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
  • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de pandanpasta erdoor. Voeg steeds een beetje toe tot je de kleur hebt die je wilt hebben.
  • Stort de fudge in de bakvorm en bestrooi met de geraspte kokos. Druk dit zachtjes aan zodat de kokos er niet meer los op ligt (dan valt het er straks af)
  • Laat de pandanfudge opstijven in de koelkast. Na een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden.

Opmerkingen

  • Bewaar de pandanfudge in de koelkast. Doordat er veel suiker in de fudge zit, is hij in de koelkast erg lang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Lianne

    Haha, dit ziet er tof uit! De foto viel meteen op op je Instagram pagina. Zodra ik een toko zie ga ik toch eens op zoek naar het spul. ☺

    5 maart 2019 at 06:47
  • Reply Atie Groot

    Dat ziet er lekker uit en wat een mooi kleurtje.

    16 februari 2019 at 21:15
  • Reactie achterlaten