Een panini is een soort tosti: een platte sandwich die je grillt (bijvoorbeeld in een tosti-ijzer) zodat het broodje mooie grillstrepen krijgt en de vulling lekker warm wordt. Heerlijk als lunch, zoals deze panini met kip, mozzarella en pesto!
Waar koop je paninibrood?
Panini’s zijn niet overal te koop maar verschillende supermarkten hebben ze in het assortiment. Zelf kwam ik ze toevallig tegen op de markt en nadat ik dit recept had gemaakt, heb ik de rest van de broodjes ingevroren. Dat kan namelijk prima en zo heb je altijd het basis ingrediënt voor een lekkere lunch in huis!
Panini brood beleggen
Met het beleg kun je natuurlijk oneindig variëren, daarom is dit ook een handig lunchrecept om eventuele restjes op te maken. Denk aan verschillende soorten kaas (mozzarella, geitenkaas, jonge kaas), vlees (ham, kip, kalkoen) en groenten (tomaat, courgette, aubergine…)
Maar deze panini met kip, mozzarella en pesto eet ik toch wel heel graag! Heerlijk, die smeltende draden mozzarella en de stukjes kip die gekruid worden door de pesto…


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
linda van raes
7 januari 2022 at 17:20zijn dat al gebakken broodjes of deze die je nog moet afbakken grt
Sandra
8 januari 2022 at 09:39Hi Linda, ik gebruikte de ongebakken versie.
salma kadiri
24 januari 2021 at 12:19WOW