lunch

Panini met kip, mozzarella en pesto

Panini met kip, mozzarella en pesto

Een panini is een soort tosti: een platte sandwich die je grillt (bijvoorbeeld in een tosti-ijzer) zodat het broodje mooie grillstrepen krijgt en de vulling lekker warm wordt. Heerlijk als lunch, zoals deze panini met kip, mozzarella en pesto! Panini’s zijn niet overal te koop maar verschillende supermarkten hebben ze in het assortiment. Zelf kwam ik ze toevallig tegen op de markt en nadat ik deze had gemaakt, heb ik de rest van de broodjes ingevroren. Dat kan namelijk prima en zo heb je altijd het basisingrediënt voor een lekkere lunch in huis!

Panini brood beleggen

Met het beleg kun je natuurlijk oneindig variëren, daarom is dit ook een handig lunchrecept om eventuele restjes op te maken. Denk aan verschillende soorten kaas (mozzarella, geitenkaas, jonge kaas), vlees (ham, kip, kalkoen) en groenten (tomaat, courgette, aubergine…) Maar deze panini met kip, mozzarella en pesto eet ik toch wel heel graag! Heerlijk, die smeltende draden mozzarella…

Panini met kip, mozzarella en pesto

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: Warme lunchDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

651

kcal

Heerlijk lunchrecept: panini met blokjes gebakken kip, mozzarella en pesto.

Ingrediënten

  • 2 panini’s

  • 1 kipfilet

  • 4 tl pesto

  • 2 bollen mozzarella

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze mooi goudbruin in wat olie.
  • Halveer de panini’s en besmeer ze aan beide zijden dun met pesto.
  • Verdeel de blokjes kip over de onderste helft van de panini en dek af met plakjes mozzarella.
  • Bak de panini in een tosti-ijzer tot hij begint te kleuren en de mozzarella goed is gesmolten.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt deze panini met kip serveren als lunch, maar met een kom soep erbij zou je het ook kunnen serveren als hoofdgerecht.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten