desserts

Panna cotta met rode vruchtensaus

Panna cotta met rood fruit

Panna cotta: een echte klassieker en zo makkelijk te maken! Ideaal voor een (romantisch) etentje, want je kunt de dag van tevoren alles al voorbereiden. Hoef je er wanneer je hem opdient, er haast niets meer aan te doen, fijn toch! Zelf ben ik gek op dit luchtige toetje. Het is niet te zoet en vult ook niet enorm. Meestal heb ik na een lekker etentje geen ruimte meer over voor een toetje, maar voor deze panna cotta kun je altijd nog wel een gaatje vinden.

Recept panna cotta met rode vruchtensaus

(voor 4 porties)

Voor de panna cotta:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml volle melk
  • 50 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gr yoghurt

Voor de rode vruchtensaus:

  • 250 gr diepvriesfruit naar keuze (rode vruchtenmix, aardbeien, frambozen, kersen…)
  • 50 gr suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 el water

Extra:

  • Vers rood fruit om te garneren
  • Takje munt om te garneren

Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water.

Doe de melk met de suiker en het merg uit het vanillestokje in een pannetje. Doe het vanillestokje erbij. Verhit het mengsel onder regelmatig roeren (dit gaat het beste met een garde), tot de damp er vanaf komt (laat het niet koken). Verwijder het vanillestokje.

Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze al roerend met de garde, op in het melk-mengsel. Roer ten slotte de yoghurt erdoor en verdeel de panna cotta over vier kleine bakjes of glazen. Zet in de koelkast om op te stijven (minimaal vier uur, maar een hele nacht kan ook).

Ondertussen kun je de rode vruchtensaus voorbereiden. Doe het diepvriesfruit met de suiker, het citroensap en het water in een pannetje en laat tien minuten zachtjes doorkoken tot het fruit zacht is. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Laat afkoelen en zet koud weg tot je de panna cotta gaat serveren.

Je kunt de panna cotta voor het serveren uit de bakjes halen en op kleine bordjes storten, maar als je glaasjes hebt gebruikt kun je het mengsel er uiteraard gewoon in laten zitten. Giet de rode vruchtensaus over de toetjes en garneer met een takje munt en wat rood fruit naar keuze.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Heerlijk! En helemaal niet moeilijk.

    8 februari 2017 at 08:14
  • Reply Eef

    Heerlijk lijkt mij dit toetje! Panna cotta staat nog steeds op mijn wensenlijstje wat toetjes betreft. Krijg trek van deze foto ;)

    6 februari 2017 at 20:08
  • Reactie achterlaten