desserts ontbijt

Pannenkoeken met aardbei en mascarpone

Pannenkoeken met aardbei en mascarpone

Ik vind niets leuker dan koken met restjes. En geloof het of niet, dit is ook een echt restjes-recept! Ik had namelijk een superlekkere ovenschotel gemaakt met gevulde, hartige pannenkoeken. Voor deze ene keer had ik kant-en-klare pannenkoeken gebruikt (die eet ik serieus echt nooit, maar het recept was al zoveel werk dat ik echt geen zin had om ook nog eens zelf pannenkoeken te gaan bakken, haha!). En daar waren er dus nog een paar van over. Ook had ik nog een restje vanille-mascarpone over van dit superlekkere recept voor Cranachan. En er stond ook nog een restje aardbeien in de koelkast en voila, een nieuw recept was geboren…

Want ja, toen ik de volgende ochtend de koelkast open trok, was één en één, twee! Want als je me een beetje volgt weet je inmiddels wel dat ik dol ben op pannenkoeken en pancakes en eet ik dit godenmaaltje erg vaak als ontbijt. Ook dit is echt een topper die ik zeker vaker op tafel ga zetten. Let wel op: het is een ontzettend vullend gerecht, je zit zeker de hele ochtend vol als je twee van deze pannenkoeken met aardbei en mascarpone op hebt. Je kunt deze pannenkoeken trouwens ook prima serveren als toetje. Dan zou ik het er wel bij één per persoon houden. Eet smakelijk!

Recept pannenkoeken met aardbei en mascarpone

Voor 2 personen (ontbijt) of 4 personen (toetje)

 • 4 kant en klare pannenkoeken (of bak ze lekker zelf natuurlijk!)
 • 125 gr mascarpone
 • 125 gr creme fraiche
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 el honing
 • 200 gr aardbeien

Leg de pannenkoeken op een bord.

Klop de mascarpone goed los met de creme fraiche, het vanille-extract en de honing. Besmeer de pannenkoeken hiermee.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kwarten en beleg de pannenkoeken ermee. Dien meteen op, eet smakelijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Naomi in Wonderland

  Um yum! Ik ben niet zo’n grote fan van desserts maar pannenkoeken, eender welke variatie, blijven een grote favoriet!

  16 september 2016 at 10:50
 • Reply Eef

  Ziet er weer heerlijk uit Sandra!

  15 september 2016 at 10:43
 • Reactie achterlaten