Menu
bijgerechten

Paprika-aardappels uit de oven

Paprika-aardappels

Deze paprika-aardappels uit de oven maak ik heel vaak als alternatief voor gekookte of gebakken aardappels. Lekker makkelijk, zeker als je al een ander gerecht in de oven hebt staan. Zo zou je ze kunnen serveren bij deze spareribs, of bij deze traybake met zalm en paprika. 

Paprika-aardappels uit de oven

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: Uit de ovenDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

211

kcal

Lekker bijgerecht: aardappels uit de oven. Deze gebakken aardappels breng je op smaak met paprikapoeder.

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappels

  • 2 el olijfolie

  • paprikapoeder (je kunt ook gerookt paprikapoeder gebruiken)

Bereiding

  • Was de aardappels en snijd ze in blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
  • Kook de blokjes aardappel in 15 minuten gaar. Dit kun je eventueel al eerder doen.
  • Doe de aardappeltjes in een ruime kom en giet er wat olijfolie bij. Schud de kom zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Bestrooi de aardappels met grof zeezout en paprikapoeder naar smaak. Schud nogmaals goed om.
  • Verdeel de aardappels over een bakplaat of ovenschaal en probeer ervoor te zorgen dat de stukjes aardappel elkaar zo min mogelijk raken.
  • Bak de aardappels 30 minuten op 200 graden. Schud de paprika-aardappels elke 10 minuten even om.

Opmerkingen

  • Heb je aardappeltjes over? Die kun je de volgende dag nog even snel opbakken in de pan en dan zijn ze nog erg lekker.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter