Menu
bijgerechten

Paprika-aardappels uit de oven

Paprika-aardappels

Deze paprika-aardappels uit de oven maak ik heel vaak als alternatief voor gekookte of gebakken aardappels. Lekker makkelijk, zeker als je al een ander gerecht in de oven hebt staan. Zo zou je ze kunnen serveren bij deze spareribs, of bij deze traybake met zalm en paprika. 

Paprika-aardappels

Paprika-aardappels uit de oven

Lekker bijgerecht: aardappels uit de oven. Deze gebakken aardappels breng je op smaak met paprikapoeder.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gr vastkokende aardappels
  • 2 el olijfolie
  • paprikapoeder (je kunt ook gerookt paprikapoeder gebruiken)

Zo maak je het

  • Was de aardappels en snijd ze in blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
  • Kook de blokjes aardappel in 15 minuten gaar. Dit kun je eventueel al eerder doen.
  • Doe de aardappeltjes in een ruime kom en giet er wat olijfolie bij. Schud de kom zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Bestrooi de aardappels met grof zeezout en paprikapoeder naar smaak. Schud nogmaals goed om.
  • Verdeel de aardappels over een bakplaat of ovenschaal en probeer ervoor te zorgen dat de stukjes aardappel elkaar zo min mogelijk raken.
  • Bak de aardappels 30 minuten op 200 graden. Schud de paprika-aardappels elke 10 minuten even om.

Notities

  • Heb je aardappeltjes over? Die kun je de volgende dag nog even snel opbakken in de pan en dan zijn ze nog erg lekker.
  • Voedingswaarden

    Calories: 211kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept