Spaghetti bolognese is een rasechte Hollandse klassieker en niet voor niks: wat is dit lekker! Ik hoor je denken: Hollandse klassieker? Ja, want de Italianen in Bologna (waar de saus vandaan komt) eten geen spaghetti bij deze saus, maar tagliatelle. In plaats van met spaghetti, kun je de bolognese dus ook prima serveren met tagliatelle. Of met penne, zoals op de foto. Ook is deze bolognesesaus een heerlijke vulling voor de lasagne! Zelf eet ik mijn pasta bolognese het liefst met volkorenpasta en royaal geraspte grana padano erover.
Maak vooral een extra portie bolognesesaus
Zelf maak ik altijd een dubbele portie bolognesesaus, zodat wat in kan vriezen. Lekker makkelijk voor doordeweeks, dan hoef je alleen nog maar wat pasta te koken en de bolognesesaus op te warmen. Kun je binnen een kwartiertje aan tafel!

Pasta bolognese – een rasechte klassieker
Ingrediƫnten
- 400 gr rundergehakt
- 100 gr spekblokjes
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 winterwortels
- 1 courgette
- 1 blik tomatenblokjes met basilicum
- 100 ml water (je kunt ook bouillon of water gebruiken)
- 1 bouillonblokje
- 15 gr verse basilicum
- Voor erbij: pasta, grana padano
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en de uien fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olijfolie.
- Snijd ondertussen de wortel en courgette in kleine blokjes, en doe deze ook in de pan. Bak deze twee minuten mee en voeg dan de tomaten, wijn en het bouillonblokje toe. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan wat extra wijn toe.
- Doe ondertussen de spekblokjes en het gehakt in een pan en rul tot het gehakt gaar is.
- Roer het gehaktmengsel door de pastasaus. Scheur het grootste deel van de basilicum in grove stukken en roer deze ook door de bolognesesaus.
- Garneer de pasta bolognese met wat grana padano en de overgebleven basilicum.
Voedingswaarden

1 Reactie
Eef
17 juli 2017 at 18:42Hmm, wat lekker! Op en top comfortfood zo’n heerlijk bord spaghetti bolognese (of tagliatella zoals de Italianen het willen ;) )