Spaghetti bolognese is een rasechte Hollandse klassieker en niet voor niks: wat is dit lekker! Ik hoor je denken: Hollandse klassieker? Ja, want de Italianen in Bologna (waar de saus vandaan komt) eten geen spaghetti bij deze saus, maar tagliatelle. In plaats van met spaghetti, kun je de bolognese dus ook prima serveren met tagliatelle. Of met penne, zoals op de foto. Ook is deze bolognesesaus een heerlijke vulling voor de lasagne! Zelf eet ik mijn pasta bolognese het liefst met volkorenpasta en royaal geraspte grana padano erover.
Maak vooral een extra portie bolognesesaus
Zelf maak ik altijd een dubbele portie bolognesesaus, zodat wat in kan vriezen. Lekker makkelijk voor doordeweeks, dan hoef je alleen nog maar wat pasta te koken en de bolognesesaus op te warmen. Kun je binnen een kwartiertje aan tafel!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
17 juli 2017 at 18:42Hmm, wat lekker! Op en top comfortfood zo’n heerlijk bord spaghetti bolognese (of tagliatella zoals de Italianen het willen ;) )