pasta

Pasta met champignons en rauwe ham

Pasta met champignons en rauwe ham

Ik ben gek op paddenstoelen en verwerk ze overal in. Van ovenschotels tot wokgerechten, maar ook vaak in de pasta. Vandaag combineer ik pasta met champignons en andere hartige smaken, zoals pesto, rauwe ham & parmezaanse kaas. Heerlijk! En deze pasta staat ook nog eens snel op tafel, met 20 minuten kun je aanschuiven.

Recept pasta met champignons en rauwe ham

(voor 2 personen)

  • 150 gr volkoren spaghetti
  • 200 gr (kastanje) champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el pesto
  • 15 ml olijfolie + extra om in te bakken
  • 75 gr rauwe ham
  • Parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten.

Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten mee.

Meng de pesto met de olijfolie tot een saus. (als je de pestosaus te dik vindt, voeg dan nog wat extra olijfolie toe).

Roer de pestosaus door de spaghetti en roer de paddenstoelen er doorheen. Verdeel de pasta over twee borden.

Snijd de rauwe ham in reepjes en verdeel over de pasta. Garneer met mooie krullen Parmezaanse kaas.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten