Menu
Hoofdgerechten / pasta / vegetarisch

Pasta met snijbiet-pesto

pasta met snijbiet

Deze pasta met snijbietpesto is zo lekker! Ik maakte ‘m omdat mijn schoonouders een overschot aan snijbiet in de moestuin hebben. Er komt regelmatig een flinke tas vol onze kant op, dus eten wij de laatste tijd regelmatig van deze groene bladgroente. Heb je geen snijbiet in huis? Dan kun je het ook prima vervangen door spinazie.

Pasta met snijbiet, courgette en zalm

Het leuke is dat je dit pasta recept lekker kunt pimpen. Je kunt een heel basic versie maken zoals op de foto, dan heb je een heerlijke pasta met snijbiet-pesto, parmezaan, basilicum en pijnboompitjes. Als je het gerecht op deze manier serveert, is het ook nog vegetarisch.

Het is echter ook lekker om er nog wat gewokte courgette en een blikje zalm aan toe te voegen. Dan vult de pasta net wat meer en bevat hij ook wat meer groenten.

Snijbietpesto

De snijbietpesto is heel eenvoudig te maken. Je doet de snijbiet in de keukenmachine met allerlei lekkere smaakmakers, zoals kaas, walnoten, citroenrasp en pesto. Je zou er ook nog een teentje knoflook aan toe kunnen voegen voor nog meer smaak. Ik doe dat zelf niet omdat ik niet van rauwe knoflook houdt, maar het is zeker een optie.

Pesto voorbereiden

Je kunt de pesto van tevoren maken. Je zult dan wel merken dat er een laagje vocht in de pesto komt te staan, dit ‘lekt’ uit de rauwe snijbiet. Helemaal niet erg, je kunt het indien mogelijk van de pesto afgieten, of roer het mengsel eventjes door, dan wordt het vocht ook weer opgenomen.

Budget-tips

  • Vervang de pijnboompitten als topping, door grof gehakte walnoten
  • Laat de zalm weg uit het recept
Pasta met snijbiet-pesto
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Pasta met snijbiet-pesto

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: PastaNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

706

kcal

Een snel en bijzonder pasta recept: pasta met snijbietpesto.

Ingrediënten

  • 300 gr (volkoren) penne of andere pasta

  • Voor de snijbietpesto
  • 250 gr snijbiet

  • 50 gr walnoten

  • 1 citroen (alleen de rasp)

  • 50 gr Parmezaanse kaas + extra voor het serveren

  • 3 el pesto

  • 1 teen knoflook (optioneel)

  • Voor erbij (optioneel)
  • 1 courgette

  • 2 blikjes zalm op water, uitgelekt

  • 4 el pijnboompitten

  • basilicum

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar) in water met wat zout.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Blijf erbij en schud ze regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
  • Maak ondertussen de snijbietpesto. Was de snijbiet goed en snijd de stelen en de bladeren grof. Doe deze samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een smeuïge pesto.
  • Proef en breng de snijbietpesto indien nodig verder op smaak met peper en zout. Je kunt nog wat olijfolie toevoegen als je de pesto niet smeuïg genoeg vindt.
  • Snijd de courgette in kwarten en vervolgens in plakjes, en roerbak deze tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Meng de uitgelekte zalm door de courgette.
  • Roer de pesto door de beetgare pasta, en roer de courgette en de zalm erdoor. Garneer de pasta met extra parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en blaadjes basilicum.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

vegetarische snijbiet pasta

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter