Deze pasta met snijbietpesto is zo lekker! Ik maakte ‘m omdat mijn schoonouders een overschot aan snijbiet in de moestuin hebben. Er komt regelmatig een flinke tas vol onze kant op, dus eten wij de laatste tijd regelmatig van deze groene bladgroente. Heb je geen snijbiet in huis? Dan kun je het ook prima vervangen door spinazie.
Pasta met snijbiet, courgette en zalm
Het leuke is dat je dit pasta recept lekker kunt pimpen. Je kunt een heel basic versie maken zoals op de foto, dan heb je een heerlijke pasta met snijbiet-pesto, parmezaan, basilicum en pijnboompitjes. Als je het gerecht op deze manier serveert, is het ook nog vegetarisch.
Het is echter ook lekker om er nog wat gewokte courgette en een blikje zalm aan toe te voegen. Dan vult de pasta net wat meer en bevat hij ook wat meer groenten.
Snijbietpesto
De snijbietpesto is heel eenvoudig te maken. Je doet de snijbiet in de keukenmachine met allerlei lekkere smaakmakers, zoals kaas, walnoten, citroenrasp en pesto. Je zou er ook nog een teentje knoflook aan toe kunnen voegen voor nog meer smaak. Ik doe dat zelf niet omdat ik niet van rauwe knoflook houdt, maar het is zeker een optie.
Pesto voorbereiden
Je kunt de pesto van tevoren maken. Je zult dan wel merken dat er een laagje vocht in de pesto komt te staan, dit ‘lekt’ uit de rauwe snijbiet. Helemaal niet erg, je kunt het indien mogelijk van de pesto afgieten, of roer het mengsel eventjes door, dan wordt het vocht ook weer opgenomen.
Budget-tips
- Vervang de pijnboompitten als topping, door grof gehakte walnoten
- Laat de zalm weg uit het recept
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties