pasta

Pasta met venkel, asperges en kip

Pasta met venkel, asperges en kip

Er staan nog maar zo weinig pasta recepten op mijn blog, tijd voor een nieuwe! Ik eet eigenlijk vrij weinig pasta, maar als het op tafel komt, dan is dat meestal op mijn vaste sportavond (woensdag). Maar zo in het voorjaar heb ik geen zin in een zware spaghetti bolognese. Het moest een wat lichtere pasta worden. Ik had nog wat groene asperges liggen die ik er graag in wilde verwerken, en kocht daar een lekkere knol venkel bij. Venkel is een bijzondere groente met de smaak van anijs. Volgens mij is dit typisch zo’n ‘love it or hate it’ groente en ondanks dat ik het niet vaak eet, vind ik het zo af en toe heerlijk! In deze pasta met venkel en asperges ging ook wat gebraden kip. Een paar simpele ingrediënten en voilà: je hebt binnen twintig minuten een heerlijk maaltje op tafel staan! Ik gebruik trouwens altijd spaghetti integrale oftewel volkoren spaghetti. ‘Witte’ pasta eet ik maar zelden, de volkoren variant is een stuk voedzamer!

Recept pasta met venkel, asperges en kip

voor 2 personen

 • 200 gr spaghetti integrale
 • 1 teen knoflook
 • 1 flinke sjalot
 • 1 knol venkel
 • 150 gr groene aspergetips
 • 150 gr gebraden kipfilet (vleeswaren)
 • 1/2 citroen
 • scheutje room, peper en zout
 • handje verse bladpeterselie

Zo maak je de pasta met asperges, venkel en kip

 • Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.
 • Snijd de venkel in kleine stukjes en snijd de aspergetips ook in stukjes van ca 2,5 centimer. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
 • Snijd de kipfilet in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg een scheut kookroom toe en breng op smaak met peper, zout en een kneep citroensap.
 • Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten