Zo’n echte Engelse ‘pie’ of een pastei zoals we het in Nederland noemen, is voor mij comfort food ten top. Ik weet nog dat we tijdens een vakantie naar Schotland terecht kwamen in een pub met een babbelzieke eigenaar. Het zat er bomvol, want de pub maakte maar één gerecht (pie dus) en zoals dat vaker voorkomt bij tentjes die maar één gerecht serveren, was dit ontzettend lekker. Kortom: mijn herinneringen aan pastei zijn goed!
Ham-pastei
Een koude winterdag leek mij de ideale gelegenheid om dit recept er weer eens bij te pakken. Voor de vulling heb ik een dikke plak lekkere ham gehaald bij de slager en dat smaakte heerlijk. Maar houdt je niet van ham dan kun je dit in de pastei prima vervangen door bijvoorbeeld (gebraden) kip of kalkoen! Je kunt bij dit gerecht eventueel een simpele groene salade serveren, maar zelf koos ik ervoor om dat niet te doen, zodat ik nog ruimte overhad voor een toetje ;-)
Tip: je kunt ook heel goed allerlei restjes groenten in deze Engelse pie verwerken. Champignons, peultjes, doperwten, wortel… Het kan er allemaal in!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
4 Reacties
Atie Groot
6 maart 2017 at 21:22Lijkt me heerlijk, ik heb eigenlijk nog nooit een pastei gegeten.
Sandra
7 maart 2017 at 05:25Oh jee! Dan moet ik die maar een keer voor jullie maken!
Eef
6 maart 2017 at 19:37Klinkt als een heerlijk gerecht! Zoals je zelf al schrijft: op en top comfort food :)
Sandra
7 maart 2017 at 05:24Ja, heerlijk! Nog even van genieten nu het nog een heel klein beetje winter is :-)